Cum se va face testarea de COVID in farmacii. Anuntul ministrului Sanatatii Ioana Mihaila la Timisoara

TIMISOARA. Pentru a accelera procesul de identificare a noilor cazuri de coronavirus in randul populatiei, se vor putea face teste de COVID 19 si in unele farmacii.

CITESTE SI: A pornit vaccinarea direct din masina, la primul drive thru deschis la Timisoara. Video 

Aflat in vizita la Timisoara, ministrul Sanatatii Ioana Mihaila a spus ca va fi publicat un document care va stabili cu precizie care farmacii vor putea face analiza si cum anume.

Ordinul va veni sa clarifice nevoia de circuite din farmacii, iar farmaciile care vor testa vor fi acelea care vor putea asigura un spatiu corespunzator testarii, asa incat sa fie redus al minim riscul de transmitere a infectiei. Testele sunt puse la dispozitie de catre Ministerul sanatatii, prin Directiile de Sanatate Publica„, a declarat ministrul Sanatatii Ioana Mihaila, la Timisoara.

Discutia legata de posibilitatea testarii de COVID 19 in farmacii a inceput in urma cu mai bine de o luna, cand fostul secretar de stat in Ministerul Sanatatii anunta ca in curand se va putea face analiza. Kiturile de testare urmau sa fie livrate gratuit, dar farmaciile si-ar fi putut fixa un cost de testare.

Farmacistii care aveau sa faca recoltarile urmau sa parcurga un instructaj.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Rareș spune:

    O altă nimeni din Marea de 0. Toți o țin doar în declarații și teorii practica îi depășește.