Cum se va face deszapezirea la Timisoara in aceasta iarna? Cat suntem de pregatiti?

TIMISOARA. La fel ca in fiecare an, Retim si SC Drumuri Municipale vor scoate utilajele din garaje, dar si muncitorii pe strazi, pentru a curata zapada ce va cadea in aceasta iarna.

Cele doua institutii sunt pregatite sa intervina, iar Consiliul Local Timisoara ajusteaza acum preturile pentru sectoarele unde se vor interveni, in caz de nameti, SC. Drumuri Municipale SA si Retim SA.

Nu este vorba, in aceasta ajustare, de diferente mari de preturi, ci se va face o revizuire a sumelor cu rata inflatiei.

Operatorul de servicii publice de salubrizare solicita ajustarea tarifelor pentru urmatoarele lucrari: curatat mecanic zapada si gheata cu utilaj cu lama; curatat manual zapada si gheata; incarcat si transport zapada si gheata; imprastiat mecanic materiale antiderapante (sare); imprastiat mecanic materiale antiderapante (split); combatere polei si gheata prin stropire cu solutie de clorura de calciu 30%; combatere polei si gheata prin stropire cu solutie de clorura de sodiu; curatare guri de scurgere”, se arata intr-un proiect de hotarare al Consiliului Local Timisoara, proiect care va fi discutat la sedinta de vineri a consilierilor locali.

In privinta operatiunilor de deszapezire, Timisoara este impartita in 6 Sectoare, iar SC Drumuri Municipale are atribuite Sectoarele 4 si 5, iar Retim Sectoarele 1,2,3 si 6.

Spre exemplu, pentru Sectorul 5, pretul la curatarea mecanica a zapezii si ghetii cu un utilaj cu lama creste de la 11,85 de lei la 12,09 lei pentru o mie de metri patrati, preturile neincluzand TVA. Pretul imprastiatului mecanic de materiale antiderapante (clorura de sodiu) creste de la 35,55 lei la 36,26 lei, fara TVA pentru o mie de metri patrati. Asadar, schimbarile de preturi sunt aproape nesemnificative si vor fi platite acestei societati numai in cazul in care va interveni pe strazi, pentru curatarea zapezii.

Primaria Timisoara are semnate contracte, valabile pana in anul 2017 cu Retim si Drumuri Municipale pentru activitatea de deszapezire.

Meteorologii anunta un sfarsit de an linistit din punct de vedere al ninsorilor si spun ca sunt posibile slabe fulguieli la mijlocul lunii decembrie, insa temperaturle se vor mentine destul de ridicate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. hor spune:

  S.C. DRUMURI MUNICIPALE si RETIM daca ninge sau nu, ele oricum iau bani pentru dezapezire.

 2. Paul spune:

  Din ce vad pe site-ul BNR, rata inflatiei este negativa:
  Valoarea actuală: -1,64%
  (oct.2015 / oct.2014)
  Deci nu ar fi trebuit sa scada preturile, daca ajustarea s-a facut dupa rata inflatiei?