Noutati :

Cum se tine Registrul de bani personali si cum se fac notificarile la Finante! Ultimele precizari ale Fiscului pentru administratorii de firme din Timisoara!

7 mai, 2015 - 03:35 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Panica printre administratorii de firme, dupa ce au aflat ca in cateva zile trebuie sa se puna la punct cu o noua serie de reglementari fiscale. Mai precis, toti cei care folosesc case de marcat trebuie sa-si deschida Registrul de bani personali. Directia Generala a Finantelor Publice Timisoara face o serie de precizari pentru toti cei aflati in aceasta situatie.

Ordinul ministrului Finantelor 513/2015 pentru aprobarea modului si continutului Registrului de bani personali, precum si a procedurii de inregistrare a acestuia, la organul fiscal precizari:

– Operatorii economici utilizatori ai aparatelor de marcat electronice fiscale au obligatia constituirii Registrului de bani personali, prevazut la art 4 al 12 litera i, din Ordonanta de urgenta a guvernului nr 28/1999, privind obligatia operatorilor economici de a utiliza case de marcat electronice fiscale, republicata cu modificari ulterioare pentru fiecare unitate de vanzare a bunurilor sau de prestare a servciilor

– Operatorul economic notifica organul fiscal competent de administrare constituirea Registrului de bani personali, precizand data deschiderii acestuia si numarul de pagini, conform numerotarii acestora, in termen de 5 zile lucratoare de la data publicarii Ordinului ministrului Finantelor Publice, nr 513 din 13 aprilie 2015.

– Notificarea nu impune prezenta reprezentantului operatorului economic la organul fiscal, aceasta putand fi facuta prin posta sau fax cu conditia pastrarii dovezii expedierii acesteia si nu e necesara prezentarea Registrului cu ocazia notificarii.

– Paginile Registrului de bani personali se numeroteaza in ordine crescatoare si se semneaza pe ultima pagina de catre administratorul operatorului economic sau de catre persoana imputernicita de acesta.

– Operatorul economic are organizate puncte de lucru de la care efectueaza livrari/prestari de servicii pentru care utilizeaza aparate de marcat electronice fiscale, va notifica organul fiscal la care este inregistrat ca platitor de impozite si taxe.

– In situatia in care operatorul economic are mai multe puncte de lucru, poate depune o singura notificare la organul fiscal la care este inregistrat ca platitor de impozite si taxe, in care sa precizeze pentru fiecare punct de lucru data deschiderii registruluid de bani peronali si numarul de pagini

– Organul fiscal inregistreaza intr-o evidenta proprie, tinuta la nivelul fiecarui contribuabil, registrele de bani personali notificate ca fiind constituite.

Fata de cele de mai sus conducerea DGRFP Timisoara a dispus organizarea inregistrarii notificarilor la mai multe ghisee pentru ca fluxul de persoane a fost foarte mare si sa nu se creeze cozi la Registratura.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...