Opinia Timisoarei

Cum se puncteaza la Romana la Evaluarea Nationala 2014? Vezi Baremul de corectare la Limba Romana Evaluare Nationala 2014!

TIMISOARA. Prima proba de foc de la Evaluarea Nationala 2014 le-a adus elevilor emotii uriase. Subiectele au fost catalogate de copii drept mai dificile decat la simularea examenului. Cert este ca analiza poeziei lui Ion Minulescu Randuri de Anul Nou nu a fost floare la ureche. Si nici compunerea despre o comedie studiata ori exercitiul de imaginatie care cerea istorisirea unei intamplari petrecuta la o intalnire cu un scriitor contemporan.

CITESTE SI: Avem SUBIECTELE LA ROMANA la Evaluarea Nationala 2014: Analiza pe text de Minulescu! Vezi ce a picat la Limba Romana la Evaluarea Nationala 2014!

Potrivit Baremului, punctele la cele 2 subiecte mari se vor acorda in felul urmator.

Toate subiectele sunt obligatorii si se acorda 10 puncte din oficiu.

SUBIECTUL A, Romana Evaluare Nationala 2014:

punctul A

Se acorda 6 puncte pentru gasirea cate unui sinonim pentru 3 cuvinte.
Se acorda 6 puncte pentru explicatia unei virgule.
Se acorda 6 puncte pentru precizarea masurii primelor doua versuri ale poeziei.
Alte 6 puncte se dau pentru mentionarea a doua trasaturi ale genului liric, prezente in textul dat.
Si inca 6 puncte se acorda pentru explicarea semnificatiei textului poeziei lui Minulescu

punctul B

Profesorii corectori vor acorda 12 puncte pentru compunerea de 150-200 de cuvinte in care sa explice mesajul poeziei lui Minulescu, Randuri de Anul Nou
Copiii au avut 4 cerinte in cadrul acestui punct.

SUBIECTUL B, Romana Evaluare Nationala 2014:

punctul A

Se acorda in total 24 de puncte pentru rezolvarea acestui subiect care viza un comentariu pe marginea literaturii de fictiune pentru copii.
Aici se acorda cate 4 puncte pentru rezolvarea fiecareia din cele 6 cerinte care impuneau formularea unui enunt care sa contina unele aspecte din textul dat, identificarea autorului si a titlului articolului, mentionarea unor parti de vorbire, precizarea unor functii sintactice ale cuvintelor, transcrierea unor propozitii subordonate si construirea unei fraze

punctul B

Baremul prevede alte 12 puncte pentru rezolvarea ultimului punct al celui de-al doilea subiect. Copiii au avut de redactat o scurta naratiune de pana in 150 de cuvinte care sa cuprinda o intamplare imaginara de la o intalnire organizata de scoala cu un scriitor contemporan.

Alte 12 puncte se acorda pentru redactarea intregii lucrari: unitatea compozitiei 1 p, coerenta textului 2 p, registruld e comunicare, stilul si vocabularul 2 p, ortografia 3 p, punctuatia 2 p si asezarea corecta a textului in pagina si lizibilitatea 2 p.


Exit mobile version