Noutati :

Cum se puncteaza la Romana la Evaluarea Nationala 2014? Vezi Baremul de corectare la Limba Romana Evaluare Nationala 2014!

23 iunie, 2014 - 11:32 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Prima proba de foc de la Evaluarea Nationala 2014 le-a adus elevilor emotii uriase. Subiectele au fost catalogate de copii drept mai dificile decat la simularea examenului. Cert este ca analiza poeziei lui Ion Minulescu Randuri de Anul Nou nu a fost floare la ureche. Si nici compunerea despre o comedie studiata ori exercitiul de imaginatie care cerea istorisirea unei intamplari petrecuta la o intalnire cu un scriitor contemporan.

CITESTE SI: Avem SUBIECTELE LA ROMANA la Evaluarea Nationala 2014: Analiza pe text de Minulescu! Vezi ce a picat la Limba Romana la Evaluarea Nationala 2014!

Potrivit Baremului, punctele la cele 2 subiecte mari se vor acorda in felul urmator.

Toate subiectele sunt obligatorii si se acorda 10 puncte din oficiu.

SUBIECTUL A, Romana Evaluare Nationala 2014:

punctul A

Se acorda 6 puncte pentru gasirea cate unui sinonim pentru 3 cuvinte.
Se acorda 6 puncte pentru explicatia unei virgule.
Se acorda 6 puncte pentru precizarea masurii primelor doua versuri ale poeziei.
Alte 6 puncte se dau pentru mentionarea a doua trasaturi ale genului liric, prezente in textul dat.
Si inca 6 puncte se acorda pentru explicarea semnificatiei textului poeziei lui Minulescu

punctul B

Profesorii corectori vor acorda 12 puncte pentru compunerea de 150-200 de cuvinte in care sa explice mesajul poeziei lui Minulescu, Randuri de Anul Nou
Copiii au avut 4 cerinte in cadrul acestui punct.

SUBIECTUL B, Romana Evaluare Nationala 2014:

punctul A

Se acorda in total 24 de puncte pentru rezolvarea acestui subiect care viza un comentariu pe marginea literaturii de fictiune pentru copii.
Aici se acorda cate 4 puncte pentru rezolvarea fiecareia din cele 6 cerinte care impuneau formularea unui enunt care sa contina unele aspecte din textul dat, identificarea autorului si a titlului articolului, mentionarea unor parti de vorbire, precizarea unor functii sintactice ale cuvintelor, transcrierea unor propozitii subordonate si construirea unei fraze

punctul B

Baremul prevede alte 12 puncte pentru rezolvarea ultimului punct al celui de-al doilea subiect. Copiii au avut de redactat o scurta naratiune de pana in 150 de cuvinte care sa cuprinda o intamplare imaginara de la o intalnire organizata de scoala cu un scriitor contemporan.

Alte 12 puncte se acorda pentru redactarea intregii lucrari: unitatea compozitiei 1 p, coerenta textului 2 p, registruld e comunicare, stilul si vocabularul 2 p, ortografia 3 p, punctuatia 2 p si asezarea corecta a textului in pagina si lizibilitatea 2 p.
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...