Noutati :

Cum se preda la clase in scolile din Timis si cum stau profesorii cu organizarea! Incep inspectiile

11 februarie, 2014 - 12:24 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Odata cu semestrul al doilea, incep si inspectiile in scolile din judetul Timis. Inspectorii au alocat patru saptamani pentru controalele generale. In fiecare saptamana urmeaza sa fie verificate cate trei scoli, astfel incat, la finalul perioadei, numarul unitatilor de invatamant luate la puricat va fi de 12.

In cadrul inspectiilor generale se verifica atat aspecte legate de predarea materiilor si procesul de invatamant, cat si situatia manageriala la nivelul unitatilor de invatamant.

Lista scolilor care vor fi inspectate in urmatoarea perioada nu a fost inca stabilita, dar se stie ca aceste controale ale inspectorilor vor incepe in 3 martie.

Rezultatele  inspectiilor, cat si problemele sesizate in cadrul acestora sunt discutate inclusiv cu autoritatile locale, de exemplu situatiile referitoare la decontarea navetei pentru cadrele didactice.

Alte patru sapatamani au fost alocate inspectiilor de revenire. Acestea au loc in scolile care au fost verificate de inspectori in primul semestru si unde au fost elaborate planuri de remediere a neregulilor descoperite, pentru a vedea in ce masura acestea au fost rezolvate. Inspectorii spun ca nu au gasit nereguli majore. Cat despre cazuri concrete, nu le pot preciza, pentru ca la fiecare inspectie se elaboreaza un dosar voluminos, iar probelemele sunt diverse.

”La inspectiile generale de pana acum au fost descoperite nereguli, remediate pe loc sau cuprinse in planul de masuri de remediere. La inspectiile de revenire se va verifica tocmai acest lucru.” a declarat Aurelian Sima, inspector scolar general adjunct.

Oricum, inspectorii scolari au mult de lucru, ei avand obligatia sa verifice si reclamatiile primite din partea parintilor.

“Reclamatii primim mereu, este o lista intreaga … Daca avem o reclamatie referitoare la o scoala, inspectorul de sector se duce acolo si verifica situatia. Nu se fac inspectii generale pentru asa ceva …” a mai spus Aurelian Sima.

Conform unor surse neoficiale insa, mai multe reclamatii au vizat acte de violenta in scoli sau cazurile unor profesori care intarzie la ore. In judetul Timis nu a fost inregistrata nicio reclamatie oficiala privind cadre didactice care sa pretinda bani sau cadouri de la elevi.

Tot in semestrul al doilea vor avea loc, timp de 5 saptamani, inspectii tematice.Alte 6 saptamani vor fi alocate pentru monitorizarea Evaluarii Nationale si a Bacalaureatului. Acestor verificari li se vor adauga inspectiile pentru gradele didactice si definitivat.  Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...