Noutati :

Cum se curata o plita electrica

13 noiembrie, 2020 - 06:17 PM
Autor: Redactie      
Categorie: life
0

Plitele electrice sunt un element de bază al caselor din întreaga lume, oferind căldură aproape instantanee și distribuită uniform. Totuși, murdăria se poate acumula rapid pe plitele electrice tradiționale, cât și pe cele din sticlă. Este nevoie de o singură scurgere de tocăniță sau sos pentru spaghete bologneze pentru a distruge strălucirea noului aragaz electric.

O plită ar trebui să fie păstrată curată, pentru sănătatea dumneavoastră (bacteriile se acumulează în acele bucăți de usturoi tocat care nu au ajuns niciodată în tigaie sau bulionul care s-a vărsat peste partea laterală a oalei) dar și ca inspirație. O plită curată este echivalentul artistului cu o pânză goală – posibilitățile sunt nelimitate. Este, de asemenea, o chestiune de mândrie – ca un indicator al obiceiurile oamenilor cu case care sunt perpetuu curate.

Cât de des ar trebui să vă curățați plita?

Cel mai bun mod de a păstra un aragaz ca nou este să îl curățați după fiecare utilizare. Folosiți o cârpă umedă sau un burete pentru a îndepărta orice scurgeri de la gătit, de fiecare dată când aragazul este utilizat. Aceste mici curățări, după fiecare masă, vor reduce necesitatea unei sesiuni de curățare regulate și mai profunde.

Dacă începeți cu o plită deja curată, această curătare poate însemna o simplă ștergere a suprafețelor cu o cârpă umedă din microfibră sau un burete cu săpun. Cu cât mai des faceți „curățenia rapidă” a plitei, cu atât mai rar va trebui să faceți „curățenia mare”.

Siguranță primează – înainte de a curăța o plită electrică sau un cuptor, asigurați-vă întotdeauna că acestea sunt oprite și reci.

Cum se curăță un aragaz electric cu arzătoare

Acest tip de plită electrică are arzătoare sau bobine construite din tuburi de oțel spiralate, care au un element de încălzire, alimentat de electricitate. Pentru a o curăța, veți avea nevoie de: o cârpă de curățat, săpun lichid de vase, bicarbonat de sodiu și apă caldă.

Asigurați-vă că arzătoarele aragazului sunt complet reci, înainte de a le scoate din aragazul electric. Dacă nu sunteți sigur cum să scoateți arzătoarele, vă rugăm să consultați manualul de utilizare.

Ștergeți orice murdărie de pe bobine cu o cârpă umedă și săpun lichid. De asemenea, curățați orice vărsare și murdărie de pe plită cu o cârpă cu săpun, dar aveți grijă să nu umeziți conexiunea electrică. Dacă murdăria se îndepărtează greu, faceți o pastă de curățat cu bicarbonat de sodiu și apă. Frecați această pastă pe secțiunea murdară și lăsați-o să acționeze timp de 20 de minute. Când timpul a trecut, curățați pasta de bicarbonat de pe aragaz și, ca prin magie, toată murdăria ar trebui să dispară.

Când aragazul electric și arzătoarele sunt curate, asigurați-vă că sunt complet uscate înainte de a le repune înapoi pe aragaz. Apoi așezați-vă și admirați-vă aragazul electric curat.

Cum se curăță o plită electrică de sticlă

Plitele din sticlă ceramică au un tip de sticlă întărită și au un element de încălzire ascuns sub ea, alimentat de electricitate.

Dacă plita dvs. electrică din sticlă are urme de uzură, atunci iată două moduri ușoare de a face aragazul să strălucească ca nou. În prima metodă, folosiți un produs de curățat pentru aragaz iar, în a doua, curățați aragazul cu produse naturale.

Metoda 1

Veți avea nevoie de: 2 cârpe moi de curățat sau prosoape de hârtie, aparat de ras pentru curățat aragazul, apă caldă și un detergent cremă la alegere.

Ștergeți aragazul de sticlă cu o cârpă uscată sau un prosop de hârtie pentru a îndepărta orice firimituri sau bucăți de alimente din aragazul electric. Dacă este necesar, îndepărtați cu grijă arsurile vărsate cu ajutorul unui aparat de ras.

Folosind un dispozitiv de curățat la alegere, turnați câteva picături de produs de curățat pe aragaz și folosiți o cârpă sau un burete pentru a răspândi produsul de curățat pe suprafață. După ce toate petele sunt înmuiate de produsul de curățare, îndepărtați tot produsul cu un prosop de hârtie sau o cârpă curată.

Apoi pulverizați aragazul cu sticlă cu apă pentru a îndepărta orice detergent rămas și spălați-l cu o cârpă uscată curată, pentru a obține acea sclipire spectaculoasă.

Metoda 2

Veți avea nevoie de: 2 cârpe moi curate, bicarbonat de sodiu, oțet alb, apă fierbinte cu săpun și un prosop.

Scoateți orice urme de mâncare din aragaz cu o cârpă uscată. Acoperiți apoi plita de sticlă cu un strat de bicarbonat de sodiu și stropiți oțetul alb peste el.

Umpleți un vas sau o chiuvetă cu apă fierbinte cu săpun, apoi așezați un prosop în apă. Scoateți prosopul și stoarceți-l, astfel încât să rămână umed. Așezați prosopul umed pe aragaz și lăsați-l 10-15 minute. Combinația de bicarbonat de sodiu, oțet alb și prosop fierbinte va face toată munca grea pentru dvs.

Apoi, folosiți prosopul pentru a freca eventualele pete încăpățânate rămase. Curățați tot bicarbonatul de sodiu cu o cârpă curată și uscați plita de sticlă.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...