Noutati :

Cum se calculeaza si se plateste CASS de catre persoanele fizice? Vezi explicatiile CJAS Timis!

18 decembrie, 2012 - 02:23 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis vine cu precizari si explicatii lamuritoare pentru asigurati in privinta modului in care se calculeaza si se incaseaza plata contributiilor obligatorii la asigurarile sociale de sanatate.

Astfel,  CJAS Timis realizeaza calculul si regularizarile aferente doar pentru persoanele fizice care pana la data de 30 iunie 2012 au avut datorii in ceea ce priveste CAS. Suma astfel calculata va fi achitata la sediul Directiei Generale a Finantelor Timis.

Pentru persoanele fizice care nu au achitat CASS pentru perioada de dupa 1 iulie 2012, calculul sumei datorate, precum si incasarea se vor face direct la Finante.
In ambele cazuri, dupa achitarea contributiilor datorate, persoanele fizice vor prezenta CJAS Timis dovada achitarii CASS, mai exact chitanta eliberata de Finante, pentru a putea fi consemnate in baza de date si a le fi eliberata adeverinta de asigurat.

Atentie, insa! Chitanta eliberata de Directia de Finante nu este un document oficial, care sa ateste calitatea de asigurat, ci face doar dovada platii. Documentul care certifica practic calitatea de asigurat este Adeverinta de asigurat eliberata de Casa Judeteana de Asigurari Timis.

De mentionat ca, in momentul implementarii Cardului National de Asigurari Sociale de Sanatate, asiguratii nu vor mai fi nevoiti sa prezinte medicilor de familie sau medicilor specialisti Adeverinta de Asigurat.

Pentru informatii suplimentare, puteti apela gratuit Tel Verde: 0800800966, de luni pana joi, intre orele 8.30-17.00 si vinerea intre orele 8.30-14.30.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...