Cum sa stapaniti camera unui smartphone performant

Atât iPhone 14 Pro, cât și iPhone 14 Pro Max au un trio de camere pe care le puteți folosi pe spate. Camera principală are un obiectiv cu unghi larg de 48MP și este dotată cu un obiectiv ultra-wide de 12MP și un teleobiectiv de 12MP.

Apple a consolidat camera cu un Photonic Engine refăcut, Action Mode și multe altele. Să trecem în revistă setul de caracteristici în continuă creștere al ultimelor iPhone-uri profesionale Apple.

Dacă începem cu comenzile aplicației Camera, uneori atingerea ecranului nu este ideală. O simplă apăsare poate face ca telefonul să se miște, neclarănd involuntar fotografia în acest proces. Apple are o soluție în acest sens, permițând butoanelor de volum să se dubleze ca butoane de declanșare ușor de atins.

Apăsarea fie a butonului de volum în sus, fie a celui de volum în jos va captura, în mod implicit, o fotografie. Dacă țineți apăsat oricare dintre butoane, veți începe să înregistrați o înregistrare video. Odată ce eliberați butonul, captura video se va opri. Acest lucru este valabil și pentru un iPhone 13.

Dacă vă aventurați în Setări, puteți schimba acest comportament. Accesând Settings > Camera, puteți activa captura în rafală. Când acest lucru este activat, dacă țineți apăsat butonul de mărire a volumului în sus, va începe în schimb capturarea fotografiilor în rafală. Eliberarea butonului va opri capturarea acelor fotografii.

Pe iPhone 14 Pro și Pro Max există patru niveluri de zoom de calitate optică pe care le puteți alege. Există 0,5X care utilizează obiectivul ultra-wide, 1X care se bazează pe obiectivul wide principal, 2X care utilizează, de asemenea, obiectivul principal și 3X care utilizează obiectivul teleobiectiv.

Ideea este că Apple poate folosi cei 12MP centrali din senzorul mai mare, de 48MP, pentru a obține un zoom de 2X fără pierderi reale de calitate. Dacă am deveni ultra-tehnici, există o oarecare pierdere de calitate deoarece Apple nu poate utiliza binarea pixelilor atunci când se întâmplă acest lucru, ceea ce înseamnă că pixelii acum mai mici captează ceva mai puțină lumină.

Acestea fiind spuse, se vor obține fotografii mai bune decât prin utilizarea zoom-ului digital. Zoomul digital funcționează prin decuparea fotografiei în loc de ajustarea opticii, ceea ce duce la o fotografie cu rezoluție mai mică.

Puteți varia între aceste niveluri de zoom presetate atingând indicatorii circulari de deasupra butonului de declanșare. Totuși, un alt truc puțin cunoscut este că, atunci când atingeți oricare dintre ele, puteți să țineți apăsat și să glisați degetul în sus sau în jos.

Acest gest va scoate la suprafață o rotiță în care puteți selecta nivelul de zoom pe care îl căutați, până la zoomul digital de 15X. Nivelurile de zoom presetate au echivalentul distanței focale sub nivelul de zoom.

După ce ați făcut acest lucru, puteți glisa rotița spre obturator pentru a scăpa de el sau puteți aștepta câteva momente pentru ca acesta să dispară de la sine. Cealaltă opțiune este de a ciupi înăuntru sau în afară, deși nu este la fel de comodă și blochează ecranul.

Dacă doriți să fotografiați în modul Macro pe un iPhone 14 Pro Max, puteți aduce telefonul foarte aproape de subiect, moment în care se va activa modul Macro. Acesta poate focaliza la doar câțiva milimetri de obiectiv. Dacă nu doriți ca acest lucru să se întâmple în mod automat, puteți activa un comutator din cadrul Setărilor.

QuickTake este fără efort pentru a captura instantaneu fotografii, videoclipuri sau fotografii în rafală. Atingerea butonului de declanșare alb va face o fotografie pentru dvs., dar o înregistrare video se înregistrează atunci când îl țineți apăsat. Fără a fi nevoie să comutați în modul video.

Videoclipul va continua să fie capturat atâta timp cât țineți apăsat butonul de declanșare și se va opri odată ce îl eliberați. dacă intenționați să înregistrați pentru o perioadă de timp, glisați butonul de declanșare spre dreapta, ceea ce îl blochează în modul video și nu trebuie să țineți apăsat butonul.

Dacă doriți să realizați fotografii în rafală pe un iPhone 14 Pro Max, puteți atinge butonul și trageți imediat spre stânga. Acum va captura fotografii în rafală atâta timp cât îl țineți apăsat. Un contor va apărea în cercul original al butonului de declanșare pentru a vă informa cu privire la câte fotografii a capturat.

Aproape de partea de sus a telefonului, situate de o parte și de alta a insulei dinamice, se află controale suplimentare care se vor schimba în funcție de situația în care fotografiați. Este posibil să vedeți indicatorul ProRes sau RAW, pictograma blițului, pictograma Night Mode sau comutatorul Live Photo.

În afară de acestea, există o săgeată morcov situată exact în centru pe care o puteți atinge pentru a dezvălui alte câteva controale deasupra obturatorului. Printre aceste pictograme se numără controlul blițului (auto, oprit, pornit), Night Mode (apare doar când este întuneric), Live Photo (pornit, oprit), Photographic Styles (alegeți din cinci stiluri), raportul de aspect (4:3, 1:1, 16:9), compensarea expunerii, temporizatorul și filtrele.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...