Noutati :

Cum sa nu se blocheze Timisoara in prima zi de scoala din cauza semafoarelor? Solutia propusa primarului Nicolae Robu

9 septembrie, 2016 - 10:56 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Traficul de cosmar ce se anunta luni in Timisoara, in prima zi de scoala, ar putea fi intrucatva fluidizat daca s-ar renunta la functionarea semafoarelor ce au fost montate in proiectul de Trafic Management, acum in curs de sincronizare.

Consilierul local PSD Alfred Simonis ii face aceasta propunere primarului Nicolae Robu socotind ca punerea semafoarelor pe intermitent in ziua de 12 septembrie ar fi de mare ajutor.

Consilierul i-a trimis edilului o scrisoare deschisa in care ii cere sa ia aceasta masura in sprijinul timisorenilor care altfel vor ramane blocati pe artere, atat in masinile personale, cat si in mijloacele de transport in comun.

Domnule primar,

Ma adresez dumneavoastra astazi in calitate de timisorean, nu de consilier local sau politician. Vin in fata dumneavoastra, domnule primar, cu o solicitare, una foarte directa, care nu ma vizeaza doar pe mine, ci zeci sau sute de mii de timisoreni, o solicitare pe care v-am mai adresat-o, insa nu ati luat-o in considerare, ca de obicei.
Asa cum bine stiti, luni este deschiderea noului an scolar, iar din experientele fiecarui an stim bine ca aglomeratia va atinge cote maxime, in special la primele ore ale diminetii, cand parintii isi vor duce copiii la scoala. Perioada concediilor s-a incheiat, iar traficul in Timisoara intinde la maximum nervii soferilor, cozile interminabile si blocajele devenind deja o obisnuinta. Timisoara nu este blocata doar din cauza santierelor deschise pe mai multe artere, ci si a sutelor de semafoare care impanzesc orasul. Sa fim realisti si sa recunoastem ca acest sistem inteligent de management al traficului nu si-a dovedit pana acum utilitatea. Ba din contra, mai mult incurca.
Tocmai de aceea, va cer sa luati masuri pentru ca semafoarele de care aminteam sa functioneze pe intermitent din 12 septembrie, odata cu inceperea noului an scolar. Altfel, riscam ca traficul in tot orasul sa fie blocat, incluzand aici si mijloacele de transport in comun„, a scris consilierul PSD Alfred Simonis.

Primarul Nicolae Robu nu a fost incatat de propunerea lansata de Alfred Simonis  pentru ca, spune el, riscul de a se produce accidente creste, in cazul in care semafoarele ar fi puse pe intermitent.

Nu pot fi lasate toate semafoarele pe intermitent, pentru ca nu s-ar mai asigura securitatea in trafic. In Timisoara si-asa avem cateva puncte in care se intampla mereu accidente. Cred ca viata oamenilor e mai importanta decat orice. Daca s-ar putea pune semafoarele pe intermitent fara riscuri, fara impiedicarea punerii in functiune a sistemului tehnic, care este unul foarte complex, fiti siguri aă ar fi fost simplu sa facem acest lucru. Inainte de a se scoate intermitenaa, si in Timisoara au fost incidente tragice. Dupa, nu au mai fost. Am cerut ca acolo unde se poate pune un semafor intermitent, sa se puna, acolo unde nu e niciun pericol si nu se aduc atingeri procesului de implementare a proiectului de trafic management”, a explicat Nicolae Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cred ca punerea pe „intermitent” nu este o solutie. In eterogenitatea celor din trafic (pietoni – inclusiv copii – coducatori auto – inclusiv idioti, iresponsabili) va crea in mintea multora prioritizari false. Care este solutia? …
    „Om trai si om vedea” a zis orbul!