Noutati :

Cum sa cumparati o masina de tuns iarba

21 aprilie, 2022 - 04:57 PM
Autor: Redactie      
Categorie: UTILE
0

Așadar, aveți nevoie de ceva pentru a tunde gazonul și tocmai v-ați dat seama că există sute de mașini de tuns iarba diferite?

Există atât de multe modele de mașină de tuns gazon și iarbă și ar fi ușor să credeți că nu ar conta ce varietate alegeți, deoarece toate îndeplinesc aceeași funcție de bază. Dar există câteva lucruri la care va trebui să vă gândiți atunci când alegeți o mașină de tuns gazon și iarbă pentru grădina dumneavoastră.

Nu vă duceți pur și simplu la magazin sau online și alegeți prima motocositoare pe care o vedeți. Dacă vă întrebați de unde să începeți căutarea, nu vă temeți! Mașina de tuns gazon și iarbă potrivită se află acolo. Trebuie doar să știți ce să căutați!

Am alcătuit un ghid rapid al procesului de achiziționare a unei mașini de tuns iarba, astfel încât să fiți bine informat și pregătit să vă ocupați de gazonul dvs. în această vară. Nu vă faceți griji, gazonul dvs. perfect este chiar după colț.

Cea mai simplă concluzie la care puteți ajunge este că fiecare gazon este diferit. Ceea ce, în cele mai multe cazuri, este adevărat. Așa că trebuie să vă vizualizați spațiul gazonului și să vă puneți câteva întrebări:

Ce dimensiuni are gazonul dumneavoastră?

Aveți un gazon mai mic și trebuie doar să vă întrețineți cu ușurință spațiul cu iarbă? Sau poate că aveți nevoie de ceva care să treacă cu putere prin iarba groasă pe o suprafață mare?

Cât de înalt și puternic sunteți dumneavoastră sau persoana care va tunde iarba?

Este mașina de tuns gazon și iarbă ușor de manevrat? Puteți regla mânerul? Aveți nevoie de un model mai greu sau de o mașină de tuns iarba cu scaun pentru o suprafață mare?

Unde doriți să folosiți mașina de tuns iarba?

Aveți obstacole pe gazon, cum ar fi un ciot de copac sau un iaz, pe care trebuie să le ocoliți?

Cum doriți să arate gazonul dumneavoastră?

Doriți ca spațiul de gazon să fie despicat sau tuns în formă de model? Poate doriți doar să oferiți o tundere funcțională?

De cât spațiu dispuneți pentru a vă depozita mașina de tuns iarba?

Aveți doar un loc strâmt pentru mașina de tuns gazon și iarbă? S-ar putea să aveți nevoie de ceva care să se ajusteze sau să se prăbușească parțial.

Care sunt opțiunile?

Deci, care sunt categoriile de mașini de tuns disponibile? Ei bine, iată o trecere în revistă a diferitelor tipuri de mașini de tuns iarba de pe piața actuală:

Mașina de tuns iarba rotativă

Aceste mașini de tuns iarba pur și simplu taie iarba cu o lamă care se rotește rapid. Aceste tipuri de mașini sunt cele mai comune și, de obicei, au o greutate foarte mare. Dacă aveți un spațiu mai mare pentru gazon, atunci o mașină de tuns iarba rotativă ar fi alegerea preferată, deoarece ar putea face o tăiere mai ușoară decât o mașină de tuns iarba cu cilindru.

Aceste tipuri de motocositoare sunt disponibile în modele electrice, pe benzină și cu baterii și sunt perfecte pentru gazonul clasic de familie.

Mașină de tuns iarba cu cilindru

Acest tip de mașină de tuns iarba tinde să taie iarba într-un mod asemănător cu o foarfecă. Mașinile de tuns iarba cilindrice folosesc o bază de butoi cu o lamă fixă. Cilindrul se va roti pe măsură ce mașina de tuns iarba se mișcă, prinzând astfel firele de iarbă și apoi tăind.

 

Mașina de tuns cu cilindru tinde să fie folosită pentru a perfecționa o suprafață de gazon sau pentru a tăia un spațiu mic de gazon. Aceste mașini de tuns iarba nu sunt în mod regulat puternice și tind să se lupte cu suprafețe de iarbă mai lungi și mai accidentate și se luptă cu colectarea ierbii.

 

Cu toate acestea, mașinile de tuns iarba cu cilindru chiar vă lasă gazonul cu un aspect impecabil și sunt într-adevăr perfecte pentru a oferi ultimele retușuri la un gazon de vară.

Acestea sunt disponibile în modele electrice, pe benzină și manuale. Aceste tipuri de gazon tind să necesite mai multă întreținere decât altele.

Mașină de tuns iarba rotative

După cum sugerează și numele, acest tip de mașină de tuns iarba se rotește și plutește literalmente chiar deasupra suprafeței gazonului. Mașinile de tuns iarba rotative sunt un tip de mașină de tuns iarba rotativă care plutește pe o pernă de aer. Acest lucru face ca mașina de tuns iarba să fie ușor de manevrat și foarte ușoară. Este perfectă pentru borduri și straturi de flori.

Mașină de tuns iarba fără fir

Acestea încep să câștige o popularitate reală în rândul celor mai mulți datorită îmbunătățirii bateriilor cu litiu. Pe lângă faptul că sunt alimentate cu baterii, acest tip de mașină există și în varianta pe benzină și sunt autopropulsate, ceea ce, din nou, le face deosebit de ușor de lucrat în jurul gazonului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...