Cum s-a transformat comuna Padureni, de langa Timisoara, dintr-un sat plin de noroaie intr-o localitate moderna (P)

Infrastructura. Acesta este ”pariul” castigat de primarul Dorin Ignuta pentru comuna Padureni.

Cand a ajuns primar, in urma cu 16 ani, Dorin Ignuta a preluat o localitate in care asfalt era doar pe drumul de acces in comuna, in rest noroaie pe toate strazile. A stiut din prima zi ca fara asfalt oamenii vor migra spre oras, asa ca a trebuit sa aduca orasul la el in comuna. A facut ceea ce a stiut mai bine, a atras bani europeni si s-a apucat de treaba. Treptat, de-a lungul mandatelor, a accesat 2 proiecte pe fonduri europene prin care au fost asfaltate principalele strazi din comuna.
In prezent, cu bani din bugetul national, accesati prin Programul National Anghel Saligny si cofinantare din bugetul local, se deruleaza lucrari de asfaltare a strazilor secundare, pe o lungime de aproximativ 9 km.
Insa, nu doar asupra drumurilor s-a aplecat primarul comunei Padureni, ci asupra a tot ceea ce inseamna infrastructura.

Recent am semnat contractul de lucrari pentru realizarea unei piste de biciclete prin PNRR. Va avea aproximativ 3 kilometri si va lega strada Principala cu o alta strada din localitate, fiind amplasata in zona verde, intre stalpii de curent si trotuare. Deoarece energia „verde” este viitorul, tot in cadrul acestui proiect, se vor realiza 2 statii de incarcare pentru vehicule electrice care vor fi amplasate in zona ‘Caselor Noi’, a declarat primarul Dorin Ignuta.

De asemenea, am introdus transportul in comun, transport metropolitan, pentru ca oamenii de la noi din comuna sa ajunga usor si ieftin la Timisoara. In acest sens, au fost amenajate 5 statii pentru urcarea/coborarea in siguranta a calatorilor. Ultimele doua le-am achizitionat chiar anul trecut, cu un pret de 9.800 de lei bucata, chiar daca am fost acuzat ca am cheltuit 8.000 Euro pentru fiecare statie”, a mai precizat Dorin Ignuta.

O alta preocupare a primarului Dorin Ignuta este educatia. Cladirile scolii au fost renovate recent cu bani de la bugetul local, pentru a oferi copiilor si dascalilor conditii „ca la oras”. De asemenea, au fost atrasi banii necesari din fonduri externe nerambursabile, prin PNNR, pentru dotarea cu echipamente digitale, mobilier si material didactice.
Astfel au fost achizitionate: catedre si dulapuri in toate clasele, banci si scaune pentru elevi in 2 clase, dar și aparatura de ultima generatie: table interactive, table magnetice, laptopuri, camere web, sistem de sunet si imprimante multifunctionale pentru fiecare sala de clasa.
De asemenea, a fost modernizat laboratorul de informatica unde au fost achizitionate laptopuri, videoproiector si multe alte astfel de aparate necesare pocesului de invatamant.

In ceea ce priveste Centrul de zi pentru copii, de tip „after-school”, construit pe fonduri europene in anul 2012, pentru copiii proveniti din familiile defavorizate din localitate, acesta a functionat pana la venirea pandemiei COVID. In prezent, este utilizat ca si cladire administrativa.

Desi am fost acuzat ca renovez o cladire noua cu 300.000 lei, din bugetul local al comunei Padureni nu s-a alocat niciun leu in acest sens. Singurele lucrari care ar fi necesare acestei cladiri sunt zugraveli exterioare, deoarece timpul si-a lasat amprenta asupra ei, dar ii va veni si ei randul”, spune primarul Dorin Ignuta.

Localitatea Padureni, pe traseul extinderii retelelor de gaz din Timis.

In conditiile in care comuna Padureni are un sistem functional de apa si canalizare, realizat de-a lungul mandatelor mele, iata ca a venit si randul gazului. In acest sens, am aderat la A.D.I.-ul Gaz Timis Centru, impreuna cu care am obtinut finantare pentru obiectivul de investitii <Infiintare sistem de distributie gaze in comunele Boldur, Nitchidorf, Darova, Padureni, Racovita, Sacosu Turcesc, Tormac, Victor Vlad de la Marina, Stiuca, Gavojdia si extindere retea distributie gaze in comuna Belint, judetul Timis>. Finantarea s-a obtinut prin Programul National Anghel Saligny, iar pentru realizarea acestui obiectiv a fost alocata suma de 45.000.000 lei”, a adaugat primarul Dorin Ignuta.

Inca mai sunt lucruri de facut la Padureni, comuna noastra fiind intr-o dezvoltare si modernizare continua, iar cu rabdare, multa munca si, bineinteles, cu ajutorul lui Dumnezeu, ne vom alinia standardelor de viata ale Uniunii Europene”, a incheiat primarul din Padureni.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Bine ca trebuie pista de biciclete intr-un sat de 2k lungime. Mai bine ramanea spatiu verde ca si asa prin sat nu e trafic. Dar asa se intampla cand sunt bani UE de cheltuit.

    • Ce oameni mai sunteti! Daca nu face, de ce nu face, daca face, de ce face.

      • Dacă face lucruri inutile vrei să îl laud? Și până una alta mai caută articole despre el să fii mai informat pe cine aperi.