Noutati :

Cum poti castiga la loto: iti deschizi o agentie proprie. Loteria iti ofera echipamentele

17 iulie, 2011 - 11:53 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Castigi la loto cu siguranta. Asta daca iti deschizi o agentie loto mandatara. Loteria Romana iti da medicamentele si know-how-ul. Tot ce trebuie sa faci e sa te ocupi de spatiu si de administrarea afacerii.

Un om sarac se roaga toata viata la Dumnezeu sa castige la loto. Cand impli­neste 80 de ani, cerul se intuneca, apar fulgere, nori grosi si o voce puternica ii spune: „Cumpara-ti un bilet!“ Ei bine, in acest banc, Dumnezeu nu a fost destul de bine informat. Mai putea sa-i ofere o varianta: „Deschide-ti o agentie loto!“.

In Romania, exista o agentie loto la 11.000 de locuitori, in timp ce media europeana este de o agentie la 1.600 de locuitori. Compania Nationala Loteria Romana (CNLR) si-a propus sa schimbe aceasta statistica, iar modalitatea prin care intentioneaza sa-si dezvolte reteaua are la baza ideea de franciza.

„In prezent, 1007 din cele 1949 de agentii loto sunt agentii mandatare, adica se lucreaza in baza unui contract de mandat, iar partenerii nostri castiga din comisioane. Incercam sa dezvoltam tipul acesta de colaborare“, spune Mihai Boboc, sef serviciu vanzari CNLR.

El sustine ca orice agent economic poate sa devina agentie loto mandatara. „Sa deschizi o agentie este foarte simplu! Trebuie indeplinite cateva conditii: sa ai o suprafata de cel putin 10 metri patrati, sa ai in statut codul CAEN 9.200, jocuri de noroc si pariuri“, explica Mihai Boboc.

Urmatoarea etapa este depunerea unui dosar la Loteria Romana. in cazul in care acesta este complet, businessul intra pe linie dreapta.

Loteria instaleaza echipamentele: antene, terminale loto si, daca se cere, terminalul de pariloto si aparatele de videoloterie. In plus, personalul care urmeaza sa lucreze la viitoarea agentie mandatara este instruit tot de CNLR.

Astfel, cu niste costuri de pornire extrem de mici, agentia mandatara poate sa devina, inca de la inceput, profitabila. In urma vanzarii biletelor sau a celorlalte produse ale Loteriei, se primesc mai multe comisioane.

Pentru biletele jucate la sistemele automatizate (loto 6/49, joker, noroc, loto 5/40, pronosport) mandatarul primeste 7% din vanzari; la videoloterie, 15% din incasarile nete lunare; la pariuri, 5% din incasari, iar pentru lozuri, in functie de modul in care se fac aprovizionarea si decontarea, comisionul este de 15% sau de 20%.

„Media incasarilor in perioada ianuarie-mai 2011 este de aproape 170.000 de lei pentru o agentie mandatara, in timp ce  la agentiile proprii ajungem la 400.000 de lei.
Explicatia este ca, la mandatare, de obicei angajatul mai face si altceva“, spune Mihai Boboc. Totusi, exista si agentii mandatare care au exclusiv activitate de loterie, iar incasarile lor sunt comparabile cu cele ale agentiilor CNLR.

Piata agentiilor mandatare

„Avem doua categorii de mandatari: retelele si firmele care opereaza cate o singura locatie, acestea din urma reprezentand aproape 75%“, spune Mihai Boboc. Din prima categorie, cel mai important partener al CNLR, cu 73 de agentii, este HDS Inmedio, subsidiara din Romania a Lagardere Services.

„Conceptul Inmedio, la nivel international, are in componenta si partea de servicii, printre care si cele loteristice. Aceasta a fost baza de la care am pornit“, spune Valentin Botea, commercial manager HDS Inmedio.
„Acest serviciu a venit natural, ca o dezvoltare a portofoliului de produse“, completeaza Petruta Ionita, Marketing Manager HDS Inmedio.

Din cele peste 200 de milioane de lei, cat a fost cifra de afaceri a companiei anul trecut, peste 300.000 de lei au fost obtinuti din jocurile loto (suma realizata in 52 de locatii din cele 170, cat avea reteaua HDS Inmedio la sfarsitul anului 2010).

Atat veniturile obtinute, cat si oportunitatea de a creste traficul au determinat HDS Inmedio sa se gandeasca la extindere. „Miercuri am semnat actele pentru inca 40 de agentii si urmeaza sa acoperim restul retelei, pana la 173 de locatii“, spune Botea. Parteneri ai CNLR sunt si OMV (34 de agentii), Posta Romana (25 de agentii) si Carrefour (23 de agentii).

Conditii pentru deschiderea unei agentii loto mandatare

Suprafata spatiului alocat trebuie sa fie de minimum 10 metri patrati si nu sunt autorizate puncte de lucru in constructii provizorii.in cazul chiriilor, contractele trebuie incheiate pe o perioada de cel putin un an.

In cazul in care agentia func­tioneaza la parterul unui bloc, este necesar acordul asociatiei de locatari in vederea „desfasurarii activitatii loteristice“.

In actul constitutiv trebuie sa se regaseasca inregistrat codul CAEN 9.200, adica jocuri de noroc si pariuri. Agentii economici nu trebuie sa aiba datorii la bugetul de stat.

Dosarul care se depune la CNLR trebuie sa cuprinda copie de pe cer­tificatul de inmatriculare sau auto­rizatia de functionare si o copie de pe statutul societatii.

Administratorul societatii trebuie sa dea o declaratie pe proprie raspundere, in care se mentioneaza ca aceasta nu face parte din categoria agentilor economici inactivi.

Dosarul mai trebuie sa cuprinda un extras fiscal, un bilant contabil, copie de pe actul de proprietate/chirie, act de garantie reala, buletin privind siguranta instalatiei electrice si fotografii cu spatiul.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Parerea mea afi sa deschid o mica agentie loto în miercurea ciuc dar cu opt clase se poate.