Noutati :

Cum poate scapa Adrian Nastase de inchisoare pe motive medicale? Avocatul lui Adrian Nastase, Ion Cazacu: In cel mai scurt timp va fi inaintata la Tribunalul Bucuresti o cerere de intrerupere a executarii pedepsei din motive medicale pentru fostul premier

21 iunie, 2012 - 12:01 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
2

UPDATE: Cum poate scapa Adrian Nastase de puscarie din motive medicale

In cazul domnului Nastase, ca si in cazul oricarui detinut, instanta de judecata decide unde va fi tratat dupa efectuarea unei expertize la Institutul National de Medicinal Legala (INML)„, a explicat pentru HotNews.ro, comisarul sef doctor director general al Spitalului Penitenciar Rahova, Miorel Mircea.

Concluzia comisiei de expertiza merge din nou la aceeasi instanta care judeca si dispune tratarea petentului in spitalele din reteaua de penitenciare sau intreruperea executarii pedepsei si internarea sa intr-un spital civil„, a spus Mircea.

Petentul face o cerere de expertiza medicala la instanta de judecata si instanta dispune sau nu efectuarea unei expertize in fata unei comisii de specialitate de la INML. Comisia va concluziona daca afectiunile petentului pot fi tratate in reteaua sanitara a Administratiei Nationale a Penitenciarelor sau nu„, a mai spus directorul Spitalului Penitenciar Rahova.

Aceasta concluzie a comisiei de expertiza de la INML merge din nou la aceeasi instanta care judeca si dispune tratatarea petentului in spitalele din reteaua de penitenciare sau intreruperea executarii pedepsei si internarea sa intr-un spital civil pe perioada necesara tratarii conditiei medicale„, a mai spus comisarul sef doctor Miorel Mircea.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Penitenciar Rahova, inspectorul Nina Stroe, „un detinut nu isi ispaseste pedeapsa in penitenciar atunci cand spitalul penitenciar nu poate sa acorde asistenta medicala necesara conditiei detinutului”.

Nu vorbim de o anume boala sau alta. Vorbim de conditii medicale care nu pot fi tratate corespunzator in spitalul penitenciar. Spre exemplu, in spitalul penitenciar Rahova noi nu facem operatii pe cord sau pe creier. In astfel de cazuri ducem detinutul intr-un spital civil unde poate fi asistat medical corespunzator„, a declarat Stroe.

Noi in momentul de fata nu am primit nici un dosar de-a domnului Nastase. Nu avem informatii si nu stim care este calitatea lui juridica„, a mai spus Stroe.

Potrivit informatiilor de pe site-ul INML, „serviciile de medicina legala judetene, in conformitate cu competenta lor teritoriala, sunt abilitate sa efectueze expertize, examinari, constatari sau alte lucrari medico-legale si complementare, la solicitarea organelor judiciare competente sau a altor persoane fizice ori juridice”.

_____________________

Avocatul lui Adrian Nastase, Ion Cazacu, a anuntat joi ca aparatorii fostului premier vor formula o cerere de intrerupere a executarii pedepsei la Tribunalul Bucuresti pe motive medicale, informeaza Agerpres.

Avocatul Ioan Cazacu a declarat joi ca, in cel mai scurt timp, va fi inaintata la Tribunalul Bucuresti, instanta de fond, o cerere de intrerupere a executarii pedepsei din motive medicale pentru fostul premier.

Joi dimineata, Adrian Nastase a fost dus in sala de operatie pentru a fi supus unei interventii chirurgicale la Spitalul Floreasca din Capitala. In jurul orei 11.40, interventia chirurgicala s-a incheiat cu succes, spun medicii.

Reamintim ca Adrian Nastase, condamnat miercuri definitiv la doi ani de inchisoare cu executare, a fost adus la Spitalul Floreasca, miercuri seara, dupa o tentativa de suicid.

Anterior, fostul premier Adrian Nastase ar fi incercat sa se impuste in momentul in care doi reprezentanti ai Politiei au venit pentru a-l ridica de la resedinta sa din strada Zambaccian. Potrivit Mediafax, Nastase le-ar fi cerut voie politistilor ce urmau sa-l insoteasca la inchisoare sa-si ia citeva carti. In acel moment a incercat sa se impuste, dar politistii l-ar fi impiedicat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. toate partidele politice string bani la negru prin sponsorizari care cel mult se lasa cu demisii ,in tariile civilizate sa l vedem pe basescu in toamna cind va pierde tot …..

  2. Sa va f.u.t in suflet daca îl eliberati pe jegul asta!