Noutati :

Cum mai face rost Primaria Timisoara de niste bani? Le vinde timisorenilor terenurile de sub casele dobandite in baza Legii 112!

31 iulie, 2012 - 01:40 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, repune pe tapet un proiect initiat de fostul primar, Gheorghe Ciuhandu. Este vorba despre vanzarea unor terenuri al caror proprietar  este  municipalitatea. Acestea se gasesc sub diferite imobile din oras.

Primaria Timisoara vrea sa obtina „cateva milioane de euro” din vanzarea unor terenuri aflate in proprietatea institutiei si pe care sunt ridicate mai ales locuinte.

Cu alte cuvinte, proprietarii caselor vor avea posibilitatea sa cumpere de la Primaria Timisoara terenul pe care le sunt asezate constructiile.

Primarul Nicolae Robu spune ca proprietarii nu vor fi obligati sa cumpere aceste terenuri, insa vor avea posibilitatea sa o faca.

Inca nu se stie insa cum va fi calculat si stabilit pretul per metru patrat.

Vrem sa promovam un proiect de hotarare prin care sa asiguram dreptul proprietarilor de cladiri, blocuri, aflate pe terenuri aflate in proprietatea Primariei Municipiului Timisoara de a-si cumpara aceste terenuri. E inimaginabil ca cineva sa aiba un imobil si sa nu aiba terenul de sub casa. Este firesc sa facem randuiala acolo unde priveste municipalitatea. Se creeaza posibilitatea de cumparare nu se va impune cumpararea„, a declarat Nicolae Robu.  Edilul se refera la imobilele dobandite in baza Legii 112/1995.

Se poate ajunge la milioane de euro venit daca cetatenii vor considera oportun sa cumpere aceste terenuri. Suntem in curs de inventariere a acestor terenuri„, a mai spus Robu.

Si fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu a initiat un proiect de hotarare asemanator in privinta terenurilor apartinand primariei si pe care se afla proprietati. Numai ca la acea vreme, proiectul de hotarare prevedea ca aceste terenuri sa fie atribuite direct, prin ordin de prefect, fapt ce contravine legii si care a si fost contestat de prefectul de la acea vreme, Mircea Bacala.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Idiot ca si Ciuhi…de vreme ce-l pasrteaza si pe nemuritorul Cojocari…
  Pai din talpa casei ma pun sa fac adapost antiatomic de capul meu???…
  Ca asa ar deduce omul de rind daca are o suprafata Y sub casa sau apartament…
  Este o idee cu adevarat penibila,de vreme ce exista o cota indiviza intr-un extras de carte funciara,CALCULABILA la impozitul pe locuinta !!!
  Pentru ce sa se mai scoata bani din piatra seaca??
  Eventual sa ii luati pe cei de la Garda de Mediu care si asa o freaca cit e ziua de lunga si sa mearga noaptea pe la 3 a.m. la Continental(anvelope/Siemens)sau Flextronics sa se vada cum se elimina noxele pe cosurile de fum cind timisorenii au cel mai dulce somn…
  Atunci sa vedem cum vin banuteii la municipalitate !!

 2. Ai nevoie de bani pentru procesul pierdut zilele acestea din cauza lui Cojocari? Daca nu a trimis pe nimeni la proces, desi stia de el,a facut-o intentionat! Cine stie ce suma era in joc; doar lupul isi schimba parul, dar naravul ba…

 3. salutare am ceva de spus am cumparat parinti mei un pamant prin 1995 intr-o comuna din gorj (vladimir) pe care la loat de la niste propietari care aveau act de propietate din 1953 acu in 2012 am aflat ca in 2005 pamantul sa vandut de catre primarie fara sa stim ceva propietaru care a cumparat atuncii in 2005 a vandut acu in 2012 acu actualu propietar a venit sa ne spuna ca e terenu lui si ca sa platim 200 lei daca vrem sa il muncim dupa am loat actele si neam dus la primarie acu doamna care se ocupa cu inpozitele si cu doamna inginere au spus ca actele din 1953 au cazut iam zis cum au cazut in ce lege si sa miarate un act judecatoresc ca nu mai sunt actele valabile dupa 30 min sa ma trimite print-un birou inaltu am revenit tot acolo si iam zis sa imi dea si mie harta cadastrala a zis ca nu potate ca nu are timp si ca e mult de cautat am plecat ,am plecat la orasi am sunat un avocat si nea zis ca nu e posibil asa ceva ca nu e nici o lege in care sa pice un act de propietate si mai ales sa-l pice primaria am revenit inapi la primarie acolo am gasit actualu primar si cu inginera si iam zis ca sa imi arate un ordin judecatoresc ca nu mai e pamantu meu si un articol in care actele de prop nu mai sunt valabile si ca o dam in judecata primaria si daca a facut ceva ne curat acolo o sa plateasca dupa un minut nea zis ca nu stia ca noi avem acte si ca primaru a pusoo sa faca asa ceva .