Cum incepe scoala in 8 noiembrie. Ministrul Educatiei: Elevii vor avea un numar redus de teze

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a facut precizari cu privire la modalitatea in care elevii din Romania vor incepe scoala in 8 noiembrie, in conditii de pandemie.

In data de 8 noiembrie, scoala va incepe. Exista un document, o anexa, in care s-au prezentat o serie de masuri propuse spre adoptare prin ordin comun al ministrului Educatiei si ministrului Sanatatii. Ministrul Educatiei va ramane in continuare consecvent principiului conform caruia scolile trebuie sa functioneze cu prezenta fizica, in limita in care conditiile sanitare pot fi asigurate pentru elevi si profesori. Este un principiu de baza. Nu voi abdica de la acest principiu.

Vom avea consultari cu autoritatile sanitare si vineri vom vedea care va fi exact modul de deschidere al scolilor in data de 8 noiembrie, avand ipoteza de baza a prezentei fizice si avand deja acceptul exprimat pentru propunerea Consilului National al Elevilor, propunere care este insusita de Ministerul Educatiei, pentru un mod de functionare adaptat realitatilor.

Nu vom ajunge in niciun caz in situatia in care, daca, sa spunem, in jumatate din tara vom avea o rata de infectare foarte scazuta, fara cazuri in scoli, sa nu poata functiona cu prezenta fizica acele scoli. Nu se va ajunge la aceasta situatie”, a spus Cimpeanu.

De asemenea, ministrul Educatiei a anuntat ca, in acest an scolar, ”in mod special”, elevii vor avea un numar redus de teze.

Intelegand dificultatile, analizand solicitarile, am decis impreuna cu colegii mei din Ministerul Educatiei sa reducem numarul de teze pe care elevii il vor sustine in acest an prin exceptie: la clasa VIII-a vom avea in loc de 3 teze doar 2 teze. Deci toti elevii din gimnaziu vor avea doar doua teze de sustinut cu prezenta fizica. Pentru liceu, am redus numarul de teze de la patru la trei”, a completat ministrul Cimpeanu.

El a mai precizat ca, de aceasta data, nota la teza va avea o pondere mai mica la media elevului.

Citeste mai mult AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Lucas spune:

  Cat timp scoala va fi online, nu cred ca se vor mai da teze.
  La fel ca anul trecut.
  Capac pe bataia de joc numita scoala in pandemie….

 2. ministruanti spune:

  Scoate bai domnule ministru tezele de tot ca si asa ce faceti voi acolo numai scoala nu este,scoateti an de an cu citeva exceptii notabile , asa cum spunea un mare actor doar generatii intregi de ciocoflenderi.