Cum incearca atacatorii sa va lase fara bani? Un nou tip de frauda online descoperit de politisti

Infractorii sunt din ce in ce mai inventivi si in mediul online si creeaza noi metode prin care sa faca rost de bani.

CITESTE SI: Echipa de fotbal oprita de politistii de frontiera la granita in Timis. Unde voiau sa se ‘transfere’ 11 migranti 

Politia Romana a fost informata cu privire la o campanie de fraude online, care este in desfasurare de cateva luni, avand o raspandire la scara larga in mai multe tari europene (Germania, Austria, Olanda, Finlanda si Belgia), savarsite prin apeluri telefonice nesolicitate, in care persoanele banuite isi atribuie identitatea unor persoane din cadrul unitatilor bancare.

Victimele sunt informate cu privire la faptul ca, in urma unor atacuri cibernetice, conturile lor bancare au devenit vulnerabile si ca trebuie sa transfere de urgenta soldul disponibil intr-un cont sigur al bancii, in caz contrar existand riscul pierderii sumelor de bani aflate in aceste conturi. Astfel, hackerii conving persoanele vatamate, in general persoane in varsta sau cu o educatie financiara precara, sa transfere banii in conturi bancare controlate de acestia, deschise la aceeasi banca, de unde sumele sunt transferate succesiv si transformate in criptomonede, in vederea ingreunarii depistarii persoanelor banuite.

Acest tip de inselaciune este cunoscut institutiilor de aplicare a legii sub denumirea de ”phone number spoofing”, noteaza ziare.com.

In situatia in care primiti astfel de apeluri telefonice nesolicitate, politistii recomanda sa nu dati curs celor transmise telefonic, sa nu accesati eventualele linkuri sau atasamente transmise si sa va adresati celei mai apropiate unitati de politie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...