Noutati :

Cum imparte Consiliul Judetean Timis banii pentru biserici?

25 februarie, 2016 - 11:16 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Doua milioane de lei. Atat a alocat anul acesta Consiliul Judetean Timis pentru bisericile din judet, indiferent de cult.

Initial, in proiectul de hotarare, cultul ortodox roman primea 1.565.000 lei, cultul ortodox sarb – 25.000 lei, cultul ortodox ucrainean – 30.000 lei, cultul romano – catolic – 100.000 lei, cultul greco – catolic – 30.000 lei, cultul reformat – 30.000 lei, cultul evanghelic – 25.000 lei, cultul penticostal – 100.000 lei, cultul adventist – 25.000 lei, cultul baptist – 70.000 lei.

In sedinta de joi a CJ Timis, unul dintre consilieri, Mihaita Bojin, a propus modificarea acestei sume, in favoarea construirii unei biserici baptiste in satul Maguri. Pentru ca nu a putut participa la vot, amendamentul a fost facut de alt consilier judetean, Adrian Pau si a fost votat in unanimitate.

Am fost apreciati si laudati, Consiliul Judetean, pentru sprijinul constant pentru toate cultele. Prefericitul Daniel transmite urari de bine, sanatate, tinand cont ca este cetateanul nostru de onoare. Sunt de acord, ca principiu, sa luam cate 5.000 de lei de la cultul ortodox, romano-catolic si greco-catolic si sa dam la baptisti, pentru biserica din Maguri, care se adreseaza unei populatii de romi„, a declarat Titu Bojin, presedintele CJ Timis.

Conform Regulamentului de finantare, pentru a intra in posesia fondurilor alocate, unitatea de cult beneficiara a sprijinului financiar va transmite finantatorului anumite documente care stau la baza acordarii sprijinului financiar: pe masura derularii proiectului, beneficiarul va solicita virarea sumei aferente cheltuielilor efectuate pana la acea data, in baza documentelor justificative depuse (copii contracte, facturi, ordine de plata, chitante, etc), in termen de maxim 30 zile dupa verificarea documentatiei depuse, finantatorul va vira suma solicitata de beneficiar; daca aceste cheltuieli pentru care a fost solicitata suma se achita dupa incasarea acesteia de la finantator, beneficiarul se obliga sa depuna copii de pe documentele care atesta efectuarea platii (copii ordine de plata, chitante, etc.); beneficiarii vor putea solicita o noua transa (pana la nivelul contractului de finantare) numai dupa justificarea efectuarii platii pentru suma primita anterior in conformitate cu prevederile mentionate la pct.1).Tot acest regulament stipuleaza si faptul ca o noua cerere de alocare a unui sprijin financiar va mai putea fi depusa numai in anul calendaristic urmator.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Trebuie oprita finantarea cultelor de la bugetul tarii si de la bugetele judetelor si primariilor .
    Fiecare cult sa fie sustinut – dupa modelul german – prin alocatii din venitul membrilor cultului si prin activitati proprii .
    Banii economisiti trebuie folositi pentru a da burse decente copiilor saraci dar cu inclinatie spre studiu .