Noutati :

Cum au politizat liberalii Consiliul de Administratie al Societatii de Drumuri Municipale si l-au scos din schema pe cel care a obtinut cel mai mare punctaj

21 decembrie, 2017 - 09:47 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Conform legii, la Societatea de Drumuri Municipale (SDM) trebuia stabilit un nou Consiliu de Administratie (CA). A fost validata o comisie de selectie a candidatilor, iar pentru cele 9 posturi s-au inscris 11 candidati.

CITESTE SI: E oficial! Verde pentru vaporase la Timisoara. Apele Banat vor administra navigatia de pe Bega. Cadou inainte de Craciun 

Cei 11 candidati au fost evaluati de aceasta comisie si chiar au primit punctaje. Pana aici toate bune si frumoase. Scandalul a inceput, insa, joi, in momentul in care primii 9, in ordinea punctajelor, ar fi trebuit validati.

Mai trebuie spus ca primul pe lista, adica cel care a obtinut cel mai mare punctaj a fost Adam Craciunescu, membru PSD, fost vicepresedinte al CJ Timis si fost director al Romsilva. Si tocmai din cauza acestuia a aparut galceava.

Conform OUG 109 /2011, orice autoritate publica face o selectie pentru membri CA. Decizia s-a luat acum 2-3 luni printr-o HCL. S-a validat o comisie de selectie a carei presedinte a fost doamna Rodica Aurelian, sef Resurse Umane din cadrul Primariei Timisoara si din care a facut parte un consultant independent, specializat in recrutari resurse umane, angajat de primarie. Comisia nu a dat anunt in presa, insa a stat anuntul pe postralul primariei si a inceput selectia. Au ramas in scrisi 11 candidati. Conform statutul SDM, trebuie sa fie 9 membri. Au facut selectia in baza unui dosar de candidatura, dupa care un interviu direct care a durat si 2 ore. Se face selectia si cred ca s-a lucrat corect, rezultand un clasament. A fost terminata selectia acum 1 luna. In CLT raportul comisiei a fost validat. Nimeni nu a contestat„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Dan Idolu, liderul consilierilor social- democrati din cadrul Consiliului Local Timisoara.

CITESTE SI: Aparatura medicala ce va ajuta la diagnosticarea complicatiilor pulmonare la copii, donata la Clinica de Pediatrie a Spitalului Judetean Timisoara

Azi trebuia validat raportul comisiei de evaluare si cei noua noi membri. Legea nu pune limita, dar a fost o recomandare a comisiei, ca cei care au pana la 40 de puncte sa fie validati. La un moment dat Dan Diaconu (viceprimar liberal – n.r.), care prezida sedinta AGA a spus ca Adam Craciunescu nu poate fi validat intrucat e cercetat penal„, a mai spus Idolu.

Dan Diaconu a motivat, potrivit lui Idolu, ca exista o Ordonanta de Urgenta, 109/2011, care prevede ca persoanele condamnate nu au dreptul sa faca parte din consilii de administratie. Numai ca Adam Craciunescu nu este condamnat, ci doar cercetat intr-un dosar de retrocedari.

CITESTE SI: Protest #rezist in fata sediului PSD din Timisoara. De ce au tacut oamenii pret de cateva minute

Am spus ca nu avem dreptul sa judecam, ca nu suntem tribunalul poporului sa emitem sentinte. Nu ne da nimeni dreptul moral sa facem asta. Nu este corect ca din moment ce o comisie valideaza, sa nu se respecte. Au spus ca sa vina Craciunescu sa isi dovedeasca nevinovatia. Cum sa dovedeasca? Instanta decide aceste lucruri„, mai spune Idolu.

Potrivit liderului consilierilor locali social- democrati, inclusiv la faza de selectie, candidatilor li s-a cerut cazierul, precum si o declaratie pe propria raspundere ca nu au condamnari.

Supararea social- democratilor e cu atat mai mare cu cat pe langa ca l-au scos din calcule pe Adam Craciunescu, liberalii au reusit sa isi impuna oamenii in acest Consilu de Administratie al SDM.

Au decis sa numeasca 5 membri, astfel incat CA sa poata functiona, insa numirea nu a fost facuta in baza puntajului obtinut la faza de selectie.

CITESTE SI: Razie in zori la Timisoara. Ce-au descoperit politistii porniti cu noaptea-n cap dupa hoti

Au fost numiti cei de pe locurile 2,3, 4, 5 si 8. Cei de pe locurile 6 si 7 sunt social- democrati.

Presedintele de sedinta AGA, liberalul Dan Diaconu a motivat aceasta numire prin faptul ca este una interimara si s-a decis sa intre in CA cel de pe locul 8, deoarece acesta are experienta, el mai facand parte si anul trecut din acest for.

Nu s-au validat ca administratori cu contract de mandat decat cei care au avut peste punctajul minim, 40. Sorin Anghel (ocupantul locului 8 – n.r.) a fost numit temporar, pana in 10 ianuarie 2018. Daca se pune vreo problema de a exista CA in aceasta perioada, nu se putea constitui fara 5 membri„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Diaconu.

O noua sedinta de validare a membrilor CA al SDM ar urma sa aiba loc in 10 ianuarie 2018 si tot atunci se va decide daca lui Adam Craciunescu i se va putea permite sa faca parte din acest for.

Gurile rele spun ca inlaturarea social- democratilor din CA al SDM ar putea insemna si ascunderea unor nereguli, mai ales ca SDM este institutia care se ocupa de ingrijirea sistemului de trafic management.

Cei 11 candidati pentru cate un post in CA al SDM sunt: Adam Craciunescu – 47,25 puncte, Catalin Iapa – 46,50 puncte, Ilie Lucian Stoinel – 43,25 puncte, Ciprian Orhei – 41 puncte, Andrei Molnar – 40 puncte, Catalin Tiuch – 36 puncte, Liviu Sabin Filimon – 31.75 puncte, Sorin Radu Anghel – 31 puncte, Alexandru Madalin Mustatea – 29.75 puncte, Marian Gheorghe Costea – 26.50 puncte, Ovidiu Iosif Pirlea – 25.75 puncte.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. domnilor din conducerea SDM si special dl chis culita sa va aduca Mosul tot ce va doresc locuitorii din zona str dr Muresan si Vladeasa