Noutati :

Cum arata pista de biciclete de pe Bega, ce leaga Timisoara de Serbia! Lucrarile au intrat pe ultima suta de metri

13 noiembrie, 2014 - 03:36 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Se lucreaza de zor la pista de cicloturism de pe malul raului Bega, care incepe de la marginea Timisoarei, in aval de Podul Modos, si duce pana la granita cu Serbia.

S-a facut deja jonctiunea cu pista de biciclete a Timisoarei, realizata pe teritoriul orasului de catre primarie,
si continua liniar 37 de kilometri de-a lungul raului Bega, pe coronamentul digului de aparare impotriva inundatiilor, pana la frontiera cu Serbia.

In acest proiect partenerii sarbi au realizat un studiu de fezabilitate pentru executia unei piste de cicloturism de la Zrenianin la granita cu Romania, urmand ca, atunci cand vor beneficia de finantare, sa construiasca segmentul de pista proiectat, astfel incat pista de cicloturism sa lege Timisoara de Zrenianin.

In cadrul proiectului implementat de partea romana s-a executat intr-un timp record 90% din lucrare, insemnand cam 30 de kilometri deja asfaltati pe o latime de 2 metri, parte din ei finisati cu acostament de piatra sparta de 1,5 metri, marcaj axial si stalpi de semnalizare. In cursul acestei luni se vor realiza si 8 refugii laterale, fiecare dotat cu bancuta, cos de gunoi si loc pentru parcarea bicicletei si numeroase bariere pentru oprirea traficului autovehiculelor pe dig, avand in vedere ca acesta este interzis, anunta din nou Administratia Bazinala de Apa Banat, care implementeaza proiectul.

Desi pista nu este inca data in folosinta oficial, numerosi biciclisti se bucura deja de placerea de a pedala intr-un mediu natural, nepoluat si sigur.

Pentru siguranta biciclistilor si a lucrarilor hidrotehnice, circulatia cu autovehicule pe dig este interzisa si pedepsita cu amenda intre 6.500-7.000 lei.
Constructia pistei se va finaliza la sfarsitul acestui an, iar lansarea oficiala va fi in martie 2015.



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu avem cu ce compara in Timisoara asa ca e bine ca sa facut. Pacat ca nu e pazita altfel nu ar avea cum sa patrunda autoturisme, carute si chiar vehicole mai mari (am o poza cu un autobuz parcat pe pista chiar in fata la Nestle).