Cum arata aeroportul ultramodern din Donetsk, dupa 8 luni de bombardamente? Imagini VIDEO de sus

In urma cu mai putin de trei ani, odata cu inaugurarea noului terminal de sapte etaje, Aeroportul din Donetsk devenea unul din cele mai moderne din Europa de Est. Azi, dupa 8 luni de bombardamente, din el au mai ramas doar ruinele, dupa cum o demonstreaza cele mai recente imagini filmate din aer de catre un grup de activisti ucraineni.

In plus, luptele pentru aeroportul Serge Prokofiev din Donetsk s-au intensificat in ultimele zile, dupa ce separatistii pro-rusi au lansat o ofensiva puternica menita sa recastige controlul asupra obiectivului militar aflat acum in mainile armatei ucrainene.

Tirurile de artilerie s-au auzit aproape fara incetare in ultimele 72 de ore in zona aeroportului aflat in ruine dupa aproape 8 luni de conflict, insa cu o importanta strategica si simbolica ridicata.

Inregistrarea video de mai jos a fost realizata de o organizatie activista ucraineana, cu ajutorul unei drone multirotor.

In imaginile aeriene se poate vedea ca Aeroportul International Donersk a ajuns acum o ruina, cu schelete de cladiri si ramasite de avioane, cratere provocate de obuze si vehicule blindate arse.

Sursa: hotnews.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.