Noutati :

Cum ar putea Ungaria sa recapete Transilvania? Cumparandu-i terenul agricol!

7 ianuarie, 2014 - 10:40 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Liberalizarea piatei funciare de la noi le-a dat idei nastrusnice unora dintre maghiari! Din dorinta de a recupera Transilvania, s-au gandit ca Ungaria ar trebui sa cumpere masiv teren agricol in Romania.

Ideea a fost lansata de un atasat al Ambasadei Ungariei de la Bucuresti, care a spus ca statul maghiar ar trebui sa se implice in achizitionarea terenurilor si ar putea chiar sa plateasca o renta viagera romanilor care isi vor vinde pamantul.

Statul vecin are o cu totul alta politica in domeniul funciar. Maghiarii permit strainilor sa cumpere doar un hectar de teren agricol, nu mai mult.

Totusi, nastrusnica ideea a fost infirmata de Ministerul de Externe din Ungaria, care spune ca nu exista un program de finantare de acest gen.

De la 1 ianuarie 2014, Romania este obligata sa liberalizeze piata funciara si sa permita achizitionarea terenurilor agricole de catre cetatenii Uniunii Europene, insa legea care impune anumite restrictii acestor achizitii a fost intoarsa la Parlament de catre presedinte.

Sursa: rtv.net



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cind se reabiliteaza drumul european E79 Soimus-Oradea?