Noutati :

Cum ar putea arata parcarea supraetajata a CJ Timis din centrul Timisoarei. Se cauta o firma pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal

4 februarie, 2020 - 02:38 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
6

TIMISOARA. „CJ Timis, prima autoritate publica ce ridica o parcare supraetajata„, anunta presedintele Consiliului Judetean Timis pe pagina sa de Facebook.

CITESTE SI: O singura firma vrea sa ridice complexul sportiv din Calea Lipovei din Timisoara. Nu are niciun angajat, iar cifra de afaceri este 0 

In realitate, pe hartie se mai face un pas pentru parcarea cu mai multe etaje pe care Consiliul Judetean Timis isi propune sa o construiasca de ani buni pe locul actualei parcari pe care o detine in apropiere de Piata 700, pe strada Sf. Ioan, acolo unde in trecut a functionat Comisariatul militar.

CJ Timis cauta acum o firma care sa elaboreze documentatia „Plan Urbanistic Zonal – Parcare Colectiva si Servicii str. Sf Ioan nr. 1, prin modificare PUZ Centru Judetean Multifunctional” si a facut un anunt in acest sens in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Suma prevazuta pentru intocmirea documentelor este de 69.327 fara TVA.

Parcarea supraterană, care va fi construită de Consiliul Județean Timiș, va fi situată pe str. Sf. Ioan, nr. 1 (lângă Hotel Timișoara). Este o investiție pentru care caut soluții încă de la preluarea mandatului, pentru că sunt conștient de importanța și necesitatea sa pentru cetățeni. Săptămâna trecută, am scos la licitație serviciile pentru elaborarea documentației în vederea realizării Planului Urbanistic Zonal, procedură obligatorie, care va stabili reglementările și parametrii urbanistici ai viitoarei construcții (regim de înălțime, procent de ocupare a terenului, acces, coeficient de ocupare, etc.). De aici, până la licitația efectivă, mai e doar un pas. Nu am o misiune ușoară, dar în ultima perioadă, am avut discuții cu mai mulți membri ai mediului de afaceri, ca să identificăm soluția optimă, atât pentru cei care vor investi, pentru cetățeni, dar și pentru noi, ca autoritate publică. Alăturat găsiți câteva imagini care ne-au fost propuse, tocmai ca să vă faceți o idee despre ce vrem să construim în centrul orașului„, a anuntat presedintele CJ Timis Calin Dobra, pe pagina sa de Facebook.

Planurile sunt unele foarte vechi, iar la un moment dat s-a discutat intens despre regimul de inaltime. Presedintele CJ Timis, Calin Dobra, anunta ca poate ridica pe acest loc o parcare cu 7 etaje, apoi primarul Nicolae Robu a spus ca Primaria Timisoara ar putea construi inca doua etaje peste cele 7, pentru ca parcarea sa aiba in final 9 nivele, asta daca i se incredinteaza terenul.

In timp ce liderii celor doua institutii se contrau pe numarul de etaje al parcarii, cei de la Consiliul Judetean au identificat unele probleme la Planul Urbanistic Zonal (PUZ) existent. Acesta reglementa diferite regimuri de inaltime pentru zona respectiva. Anul trecut, consilierii judeteni au aprobat realizarea unui nou PUZ.

Banii pentru intocmirea documentatiei au fost prevazuti in proiectul de Buget pe 2020 al Judetului Timis.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Ca de obicei se vor plati scump studii de fezabilitate si proiecte fanteziste foarte scumpe si nu se va face nimic.

  • Macar daca ar fi fanteziste proiectele, ca par de nivel de gradinita. Tragem un cub si prelungim acoperisul de alaturi, geniala solutie de arhitectura, ce n-a vazut Dubaiul. Iar pozele sunt din trecutul indepartat, ca deja in parcarea hotelului Timisoara e santier.

   • Sunt convinsă că locatarii blocului din vecinătate, cărora prin această construcție li se va împiedeca accesul la lumina naturala în locuințe nu își vor da acceptul.
    Exista niște reglementări stricte referitor la umbrire.

 2. Mai mult o sa blocheze benzi de circulatie cu sistemele lor de intrare.

 3. Arata oribil. Mai bine expropiati fostul Iprotim de langa, care si asa este o caldire urata. Pe terenul cumulat ar trebui construit un mall cultural care sa contina parcari la subsol, sali de concerte (filarmonica care lipseste?), sali de conferinte, sali de expozitii, biblioteca municipala, cafenele, etc. Este o ocazie unica si centrul Timisoarei s-ar schimba radical. Un astfel de centru complex ar aduce cu adevarat plus valoare in centru si ar completa Opera si Teatrul National.

  • O idee buna. Nici eu nu cred ca Timisoara trebuie sa pastreze ca monumente exponentele stilului industrial-hidos promovat de comunisti.