Opinia Timisoarei

Cum a disparut Facebook 7 ore de pe internet

Facebook a trecut printr-o pana majora. Timp de sapte ore, miliarde de utilizatori nu au putut folosi reteaua, nici Instagram, WhatsApp si Messenger.

Compania si-a cerut scuze si a explicat ca problemele au fost cauzate de o modificare defectuoasa a configuratiei serverelor sale.

Incidentul tehnic este cel mai mare inregistrat pâna acum. Este un esec de pe urma caruia se estimeaza ca firma lui Mark Zuckerberg a pierdut 7 miliarde de dolari.

Compania pierde si la capitolul reputatie, la care deja este in suferinta. Un fost manager tocmai a facut dezvaluiri explozive. A transmis presei documente care ar demonstra, intre altele, ca Facebook alege profitul in detrimentul sigurantei si ca a ascuns efectele Instagram asupra sanatatii mintale a adolescentilor.

Luni, actiunile Facebook au scazut cu 5%.

Fondatorul si CEO-ul Facbook, Mark Zuckerberg a transmis utilizatorilor ca ii pare rau pentru intreruperea care a afectat serviciile Facebook, Instagram si WhatsApp.

Facebook a explicat intr-un articol care a fost cauza acestor probleme majore. Pe de alta parte, compania a spus ca nu e nicio dovada ca datele utilizatorilor au fost compromise in timpul cat serviciile nu au functionat.

Compania a sustinut ca unele modificari realizate la routerele din centrele de date au facut practic cele patru servicii „invizibile” pentru restul utilizatorilor de internet.

Exit mobile version