Cum a ajuns locomotiva cu abur de la Jimbolia tocmai in fieful liberalului Marcel Vela, in Caransebes. VIDEO!

TIMISOARA. Locomotiva cu abur de la muzeul din Jimbolia a fost luata cu japca si transportata tocmai la Caransebes, au anuntat democrat-liberalii care ii acuza pe cei din conducerea judetului Timis ca nu s-au opus acestei mutari.

Deputatul PDL, Alin Popoviciu a declarat ca locomotiva cu abur de la Muzeul CFR-istului din Jimbolia are o valoare de patrimoniu inestimabila si ca dupa mai multe demersuri pe la Ministerul Transporturilor si Ministerul Culturii, s-a reusit, pe timpul guvernarii PDL, in 2011, relocarea, pana in anul 2016 a acestei locomotive de la Deva, la Jimbolia.

Mai mult, primarul orasului Jimbolia, Darius Postelnicu, a declarat ca primaria a investit, din 2011 si pana acum, sume mari de bani pentru reconditionarea locomotivei.

Sambata, insa, dupa toate eforturile administratiei locale, locomotiva a fost luata de la Jimbolia si dusa in judetul vecin, la Caransebes, la solicitarea primarului acestui municipiu, Marcel Vela.

Un secretar de stat, Cristian Ghibu, si-a dat avizul. Nu am vazut alte documente care au stat la baza mutarii acestei locomotive. Nu si-a dat avizul Ministerul Culturii asa cum s-a intamplat cand am adus noi locomotiva la Jimbolia. Mai mult, nu exista un proces verbal de predare-primire a acestei locomotive„, a spus primarul din Jimbolia.

Deputatul PDL, Alin Popoviciu a spus ca nu se va lasa pana nu va aduce inapoi locomotiva de la Caransebes, la Jimbolia si a dat vina atat pe prefectul de Timis, Eugen Dogariu, cat si pe liderii USL din Timis, Titu Bojin si Nicolae Robu.

S-a investit in aceasta locomotiva, au reparat-o, iar acum a fost luata cu japca. La Caransebes nu exista muzeu, am inteles ca vrea sa o expuna pe marginea drumului. Eu il apreciez pe Vela ca stie sa se bata pentru judetul lui. Astept si de la cei din Timis sa se comporte astfel. S-a luat legatura cu prefectul Dogariu, cu Titu Bojin si cu Nicolae Robu si ei au spus ca nu se baga, au ridicat din umeri„, a spus Popoviciu.

Primarul Postelnicu, de la Jimbolia a spus ca Primaria pe care o conduce va face plangere penala impotriva Regionalei CFR Timisoara care a executat un ordin in baza unei semnaturi pe o solicitare a unui primar.

Locomotiva a fost ridicata de CFR si erau si doi reprezentanti ai Primariei Caransebes„, a spus Postelnicu.

Locomotiva de la Jimbolia este de productie germana si a fost construita in 1943. De asemenea, ea a fost folosita in cel de-al doilea Razboi Mondial.

Video-ul nu poate fi incarcat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.