Noutati :

Cultura, in miscare libera peste granite. Timisul a devenit parte dintr-un consortiu euroregional ce deschide noi drumuri pentru Timisoara Capitala Culturala a Europei

19 mai, 2018 - 12:32 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMIS. Timisul si mai ales Timisoara vor primi sprijin de la vecinii in Ungaria si Serbia pentru diferite programe culturale in viitor.

CITESTE SI: In timp ce tu stai blocat in trafic zeci de minute pentru un km, ce se intampla pe Popa Sapca, strada inchisa o luna de zile pentru finisaje, la Timisoara Video 

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, s-a intalnit la Arad cu omologi ai sai din Serbia si Ungaria si au pus la punct o noua colaborare in cadrul regiunii Dunare-Cris-Mures-Tisa.

De aceasta data parteneriatul este unul pe domeniul cultural, mai ales ca in anul 2021 euroregiunea DKMT va avea doua capitale culturale.

In numele Judetului Timis am semnat astazi, la Arad, Memorandumul de Intelegere pentru infiintarea la nivelul Euroregiunii DKMT a Consortiului Cultural “Activarium”. Acesta are ca scop dezvoltarea unei platforme culturale de catre Romania, Ungaria si Serbia, pentru organizarea de evenimente in cadrul unui program comun” a scris Calin Dobra pe pagina sa de Facebook.

In urma acestui protocol s-a convenit ca evenimentele de anvergura organizate in Timis vor beneficia de promovare si in afara tarii, la fel cum si cele din Serbia sau Ungaria vor fi promovate in Timis.

Astfel, va fi asigurata vizibilitatea euroregionala a proiectelor culturale implementate de membrii sai, pe baza de reciprocitate. O asemenea structura era necesara deoarece in anul 2021 Euroregiunea DKMT va avea doua capitale europene ale culturii, Timisoara si Novi Sad, care vor beneficia de sprijin in promovarea actiunilor la nivelul intregii euroregiuni„, a mai scris Calin Dobra.

Pe langa Timisoara si Novi Sad, al treilea oras ce va fi Capitala Culturala Europeana in 2021 este Eleusis, oras situat in nord-vestul Greciei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...