Culoare si veselie in centru, la Timisoara, la parada portului popular de la Festivalul Inimilor! GALERIE FOTO si VIDEO

TIMISOARA. Cu mic, cu mare, timisorenii s-au inghesuit in centrul orasului ca sa admire spectaculoasa parada a costumelor populare, deja traditionala la cel mai asteptat festival al verii, de la Timisoara.

CITESTE SI: Zici ca nu-i in Romania! Cel mai spectaculos nod rutier, in linie dreapta! FOTO si VIDEO! 

Ansambluri venite din 12 tari sa ii incante pe timisoreni in cadrul Festivalului Inimilor si-au prezentat costumele, dansurile si traditiile pe traseul: Catedrala-Opera-Catedrala-Parcul Rozelor.

„Editia din acest an este superba, la fel ca vremea, care tine cu noi. Avem parte de un nou festival la inaltime. Merita toate aplauzele acesti artisti minunati, care au grija sa duca mai departe traditiile din tarile lor. Cred ca a fost o bucurie pentru miile de timisoreni care au vazut policromia costumelor la parada. Timisoara va fi Capitala Culturala a Culturii in 2021 si nu e intamplator ca a castigat titlul in competitie cu alte 13 orase. Unul dintre motive este si diversitatea culturala in Timisoara chiar exista un plus cultural sanatos alaturi de un puls economic. Va rog sa va bucurati de acest festival cu 35 de ansambluri de pe 3 continente”, a spus primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

Pavel Dehelean, presedintele festivalului, a declarat deschisa cea de-a 28-a editie a evenimentului, nu inainte de a aminti cum a luat nastere festivalul.

„In 1990 festivalul a fost dedicat celor care si-au jertfit viata in decembrie 1989. De-a lungul timpului, festivalul a crescut si a intrat in patrimoniul Timisoarei”.

 

Timisorenii au fost extrem de incantati, i-au aplaudat pe participantii la parada si le-au facut o multime de fotografii.

CITESTE SI: Grase si haioase, ‘impacheteaza ciocolata’! Plin de marmote nu departe de Timisoara! 

Dupa parada, in parcul Parcul Rozelor, incepand cu ora 19.30, dupa alocutiunile de salut ale autoritatilor locale se va da startul muzicii si dansului folcloric de pretutindeni. Vor urca pe scena: „Ghiocelul” – Giroc, „Edelweiss” – Deta, „Apateana” si „Iorgovanul”– Arad, „Mladost” – Timisoara, „Lugojana” – Lugoj, „Bihorul”- Oradea, „Transilvania” – Baia Mare, Academia de Danzas y Compañía Internacional „Desde el Alma” – Argentina, „Ciprian Porumbescu” – Suceava,Ġzmir Hancı Folklor ve Müzik Gençlik Kulübü (AegeanFolk) – Turcia, „Cindrelul – Junii Sibiului” – Sibiu, Grupo Folclórico de Viana do Castelo – Portugalia, „Muresul” – Targu Mures.

FOTO: Virgil Simonescu

Parada costumelor populare la Festivalul Inimilor

Posted by Opinia Timisoarei on 6 Iulie 2017

Iata programul festivalului in urmatoarele zile!

Vineri, 7 iulie, tot de la 19.30, in Parcul Rozelor, vor evolua ansamblurile: „Cununita”- Bania, Folk Ensemble „Balkan Youth” – Bulgaria, „Doina Timisului – Timisoara,Representative Silesian Song and Dance Ensemble „Wroclaw” – Polonia,„Dor Transilvan” – Cluj Napoca,Folk Dance and Music Group „Belaya Rus” – Republica Belarus.

Cea de-a treia seara a festivaluluiva fi incheiata de un colaj folcloric cu solista de muzica populara din Banat, Andreea Voica si Ansamblul “Timisul” din Timisoara.

Spectacolul din data de 8 iulie va incepe tot de la ora 19:30, cu ansamblurile: „Timisul”- copii – Timisoara, „Cununita”- Bania, „Eszterlanc” – Timisoara, „Kud Majdanpek” – Serbia,„Ballet Folclorico de Casanare”– Columbia, Folk Ensemble „Balkan Youth” – Bulgaria,Grupo „Francisco de Goya” – Spania, Ġzmir Hancı Folklor ve Müzik Gençlik Kulübü (AegeanFolk) – Turcia, Academia de Danzas y Compañía Internacional „Desde el Alma” – Argentina, Representative Silesian Song and Dance Ensemble „Wroclaw” – Polonia, Grupo Folclórico de Viana do Castelo – Portugalia, Folk Dance Ensemble „University 2″ – Georgia, „Gíbaro de Puerto Rico” – Puerto Rico, Folk Dance and Music Group „Belaya Rus” – Republica Belarus, „Dor Transilvan” – Cluj Napoca.

Ultima zi a festivalului, duminica, 9 iulie, va aduce dansul, muzica si porturile traditionale atat dimineata, de la ora 11.30, la Muzeul Satului Banatean, cat si seara de la 19.30, in Parcul Rozelor.

Spectacolul folcloric din ultima seara va fi oferit publicului de catre ansamblurile: „Kud Majdanpek”- Serbia, Ballet Folclorico de Casanare – Columbia, Folk Ensemble „Balkan Youth” – Bulgaria, Grupo „Francisco de Goya” – Spania, Ġzmir Hancı Folklor ve Müzik Gençlik Kulübü (AegeanFolk) – Turcia, participanti la seminarul de folclor, Grupo Folclórico de Viana do Castelo – Portugalia, Representative Silesian Song and Dance Ensemble „Wroclaw” – Polonia, Academia de Danzas y Compañía Internacional „Desde el Alma” – Argentina, Folk Dance and Music Group „Belaya Rus” – Republica Belarus, „Gíbaro de Puerto Rico” – Puerto Rico si Folk Dance Ensemble „University 2″ – Georgia.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Ramona spune:

    Concerte,festivaluri, sarbatori, petreceri, etc. Mai lucreaza cineva pe aici sau toti oamenii muncii au plecat peste hotare ? Hai ca nu e mult pana la iarna si greierele a cantat cam prea mult.