Culoare de acces si echipamente de protectie pentru personal, pe Aeroportul International Timisoara. A fost implicat inclusiv medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase

TIMISOARA. Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara a fost reorganizat, iar personalul a primi echipament specializat si chiar indrumare pentru folosirea acestuia. Toate acestea, avand in vedere cursele aeriene cu romanii care pleaca in alte tari, la munci agricole.

CITESTE SI: Una alba, alta neagra. Scade numarul celor aflati in carantina sau izolare la domiciliu in Timisoara si in judet, dar a crescut numarul amenzilor 

O echipa mixta, formata din medici specialisti si inspectori din partea DSP Timis, a asigurat organizarea si aplicarea masurilor de sanatate publica in Aeroportul International „Traian Vuia” Timisoara, pentru buna desfasurare a protectiei epidemiologice a pasagerilor si personalului aeroportuar, cu ocazia plecarii primei curse aeriene, cu destinatia Germania.

Avand in vedere ca dupa aceasta prima cursa, in care s-au imbarcat peste 90 de persoane, vor mai urma, pana la inceputul lunii iunie, inca 25 de curse aeriene similare, cu destinatia Germania, DSP Timis a coordonat, chiar de la plecarea primei curse, sistematizarea si buna organizare a culoarelor de acces si tranzitare a aeroportului, de catre pasagerii sositi din mai multe judete pentru imbarcare pe aeroportul timisorean. Prin grija DSP Timis, fost puse la dispozitia personalului aeroportuar seturi complete de echipamente de protectie epidemiologica, iar pasagerii au fost ghidati optim spre operatiile de verificare vamala si tranzit pentru imbarcare, starea de sanatate fiind investigata prin testare cu termometre cu citire de la distanta”, a transmis DSP Timis.

In activitati a fost implicat si medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, cel care conduce de mai multe saptamani programul de tratament pentru pacientii cu COVID19, in cadrul Spitalului.

Medicul Virgil Musta a ghidat implementarea unui set de proceduri pentru asigurarea circuitului de monitorizare a pasagerilor la imbarcare, cu standarde ridicate in protectia individuala, la nivelul tuturor etapelor imbarcarii, pana la decolare.

Intreaga actiune de evaluare si monitorizare a sigurantei medicale, desfasurata in punctul vamal aeroportuar timisorean, a decurs in conditii normale, ghidata prin supervizare medicala epidemiologica la cel mai inalt nivel. Actiunea este considerata o etapa importanta, prin care s-a initiat procedura de monitorizare medicala epidemilologica a pasagerilor de curse charter, aplicabila de acum si pentru celelalte curse, planificate sa aiba loc pana la inceputul lunii iunie”, mai transmite DSP Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.