Opinia Timisoarei

Cu trenul pana la Aeroportul Timisoara. Planul pentru o cale ferata ce trece aproape de capatul pistei de aterizare decolare

TIMISOARA. La Aeroportul Timisoara s-ar putea ajunge candva si cu trenul.

CITESTE SI: Autostrada pentru biciclisti, la Timisoara, intr-o noua… etapa. Prima licitatie 

Este vorba despre un proiect indraznet al conducerii Aeroportului Timisoara, pe marginea caruia se duc discutii avansate.

In acest proiect, pe langa Aeroport, mai sunt implicate Consiliul Judetean Timis si Primaria Ghiroda. Aceasta, intrucat priveste o linie de cale ferata ce trece prin Giarmata Vii si prin vecinatatea Aeroportului. Mai precis, ajunge chiar in apropiere de capatul pistei de aterizare-decolare, in zona de presemnalizare luminoasa.

Concret, in vecinatatea Aeroportului ar putea fi amenajate o gara si un drum care sa duca pana la aerogara.

Este un proiect pe care vrem noi sa il realizam si deja se discuta la nivel de concept, intre Consiliul Judetean Primaria Ghiroda si Aeroport, avem schite de gara feroviara, care este relativ facil de realizat pe linia secundara de cale ferata Timisoara – Lipova, la aproximativ 2 kilometri de aerogara. S-a si discutat concret care ar trebui sa fie terenurile care vor fi expropriate si cu o investitie relativ mica intr-o gara, asiguram conectivitatea si feroviar intre Aeroport si orasul Timisoara„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, directorul Aeroportului Timisoara, Daniel Idolu.

La randul lor, cei de la CFR ar trebui sa contribuie cu o serie de interventii pentru ca pe aceasta linie sa poata circula mai multe trenuri. Iar astfel, cei care vor sa ajunga la Aeroport sa o poata face si pe calea ferata si sa salveze timpul pe care l-ar petrece in trafic, venind cu masina.

Deocamdata nu exista o estimare a costurilor pentru realizarea acestui proiect.

Exista si un plan mai vechi care prevedea o prelungire a liniei ferate pana in fata aerogarii, insa acesta ar presupune o investitie insemnata.

Exit mobile version