Cu sau fara diploma de BAC, absolventii de liceu din Timisoara pot primi ajutor de somaj! Iata conditiile si suma?

TIMISOARA. Absolventii de liceu care nu reusesc sa isi gaseasca un loc de munca au totusi o sansa la un castig. Este vorba despre un ajutor de somaj de care pot beneficia, daca in termen de 60 de zile de la finalizarea studiilor, nu reusesc sa se angajeze.

In Timisoara, numarul absolventilor care apeleaza la ajutor financiar din partea statului este totusi in scadere„, spune pentru opiniatimisoarei.ro Simona Potang, purtator de cuvant AJOFM Timis.

Potrivit reprezentantilor Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis, in anul 2011 au fost inregistrate cele mai multe cereri de somaj din partea tinerilor, peste 1400. Statisticile arata insa ca cei care solicita somaj sunt tot mai putini de la un an la altul. Astfel ca, in 2014, doar 900 de absolventi au solicitat somaj.

Absolventii pot beneficia de somaj timp de 6 luni, iar suma pe care o vor primi in aceasta perioada este de 250 de lei.

Iata ce documente trebuie sa cuprinda dosarul de somaj al tinerilor absolventi:

– actul de identitate, in original;
– actele de studii si de calificare sau adeverinta din care sa rezulte data absolvirii, in original si copie;
– adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...