Noutati :

Cu gunoaiele in brate. Scandalul urias intre doua firme care pune in pericol un proiect european de 45 de milioane de euro in Timis. Video

20 decembrie, 2018 - 02:03 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMIS. Situatie teribila in mai multe zone din judetul Timis unde un scandal pune in pericol atat populatia, cat si un proiect european de zeci de milioane de euro.

Este vorba de un conflict izbucnit intre firma care ridica gunoiul de la oameni si cea care trebuie sa-l transporte la deponeul ecologic de la Ghizela.

Localnicii din Sannicolau Mare, Faget si Deta au ramas cu gunoaiele in batatura.

Avem o situatie delicata pe trei zone gestionate de catre societatea Brai Cata, care a intrat intr-un conflict comercial cu societatea Polaris, Brai Cata avand responsabilitatea colectarii deseurilor de la cetateni, Polarisul pe cea a transportului deseurilor de la statii la deponeul de la Ghizela. Nu este obligativiteta noastra si nici nu avem parghiile de a intra intr-o disputa comerciala intre doua societati, dar aceasta disputa afecteaza sistemul integrat de management al deseurilor prin fluxul de deseuri care trebuie respectat in cadrul proiectului pe fonduri europene. Astazi vom avea o ultima analiza si vom lua decizia de a convoca un comitet de situatii de urgenta daca este necesar, de a prezenta in cadrul acestuia, sa avem un sprijin clar din acest punct de vedere legat de afectarea proiectului pe fonduri europene„, a explicat seful CJT, Calin Dobra.

Presedintele Consiliului Judetean Timis spune ca scandalul ar putea afecta proiectul deponeului de la Ghizela, facut pe bani europeni.

Proiectul pe fonduri europene se inchide la 31 decembrie, urmand monitorizarea lui pe 5 ani si are roiectul are o valoare de aproximativ 45 de milioane de euro. Discutam de constructia deponeului, a statiilor, de achizitionarea de autospeciale pentru transportul deseurilor si de implementarea proiectului. S-a luat o decizie scurta de 2-3 zile de a transporta gunoiul direct la Ghizela, dar nu este decizia salvatoare decat daca Comitetul de Situatii de Urgenta va hotara acest lucru, astfel incat atunci cand va veni echipa de control pe proiectul pe fonduri europene sa avem la baza niste justificari clare. Nu sunt colectate si nici nu sunt transportate cele care au fost colectate pana la momentul acesta. Discutam de zona Jimbolia-Sannicolau, zona Deta si zona Faget”, a mai precizat Calin Dobra.

Potrivit contractului iscalit de ADID in primavara, firma Brai Cata SRL ridica timp de 10 ani gunoiul in mai multe zone din judetul Timis.

VIDEO: Remus GradinariuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Precizare:Oraşul Jimbolia nu sta cu gunoiul neridicat.Inca se ridica de catre RETIM

 2. Încă o adunătură de mafioți în asociația ADiD.
  De ce o firmă din București colectează gunoiul la Sânnicolau, apoi îl predă altei firme din Jimbolia ca respectiva să-l predea altora de la deponeul din Ghizela?
  Cine a pus la cale această încrengătură?
  Bravo PSD, Bravo Dobra, Bravo Vasilica Dăncilă, duceți țara asta direct la groapa de gunoi !

 3. Nici la Ghilad nu a fost ridicat gunoiul menajer, dar au incasat anticipat taxa pe 3 luni.
  Nu e prima oara cand mai „uita” sa presteze serviciul pentru care au fost platiti.