Noutati :

Cu ce filme isi propune Romania sa participe la Oscaruri, anul viitor?

2 august, 2015 - 09:06 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

„Cel ales”, de Cristian Comeaga, „Quod Erat demonstrandum”, de Andrei Gruzsniczki, „Poarta alba”, de Nicolae Margineanu, „Ana”, de Alexa Visarion, „De ce eu?”, de Tudor Giurgiu, „Aferim!”, de Radu Jude, „Live”, de Vlad Paunescu, „Comoara”, de Corneliu Porumboiu, „Carmen”, de Doru Nitescu, „Doar cu buletinul la Paris”, de serban Marinescu, „Terapie pentru crima”, de Cristian Vasilescu, „Cuscrii”, de Radu Potcoava, „Alt Love Building”, de Iulia Rugina, si „Fata cu ochii verzi”, de Mihai Mihaiescu, sunt productiile care au intrat in cursa pentru a deveni propunerea Romaniei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film strain” la editia din 2016 a premiilor Oscar, au declarat reprezentantii Centrului National al Cinematografiei (CNC).

Potrivit regulamentului Academiei de film americane, care acorda premiile Oscar, productiile eligibile la categoria „cel mai bun film intr-o limba straina” trebuie sa fie lungmetraje produse in afara Statelor Unite ale Americii, cu un dialog preponderent intr-o alta limba decat engleza. Pentru anul viitor, sunt considerate eligibile filmele lansate in tara de origine nu mai devreme de 1 octombrie 2014 si nu mai tarziu de 30 septembrie 2015. De asemenea, filmele eligibile trebuie sa fi rulat cel putin sapte zile consecutiv intr-un cinematograf din tara de origine si sa aduca incasari producatorului si distribuitorului.

Propunerile tarilor trebuie sa fie primite de Academia de film americana pana la data de 1 octombrie a anului in curs. Fiecare tara poate avea o singura propunere.

Sursa: one.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...