Cu bicicleta pe carari de munte, in Timis. Hai sa te bucuri de peisaje spectaculoase, pe doua roti, la un concurs de ciclism

TIMISOARA. Natura, aer curat si peisaje de poveste. Sunt ingredientele perfecte, care conving orice iubitor de aventura sa isi petreaca sfarsitul de saptamana pe doua roti, pe cararile umbroase de munte din judetul Timis.

Timp de doua zile, in 18 si 19 august, are loc cea de-a treia editie a evenimentului Cicloturism in Valea Padesului, organizat de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului (APDT) in judetul Timis, Clubul Banatean de Turism (CBT) prin departamentul Timisiensis Bikers si Primaria Comunei Nadrag. Parcul se intide pe o suprafata de 3.000 mp si ofera doritorilor de distractie 6 trasee cu grade diferite de dificultate, patru fiind destinate adultilor, iar doua copiilor. Vizitatorii sunt supravegheati permanent de un personal desemnat. In prezent, parcul este deschis doar duminica, dar se fac demersurile pentru extinderea programului de functionare.

Cei care isi doresc sa ajunga in zona trebuie sa stie ca exista deja o buna parte din infrastructura necesara dezvoltarii turismului in zona. Exista locuri de parcare pentru turisti, parcarile sunt amenajate si urmeaza sa fie marcate, exista locuri de cazare si de luat masa, iar reprezentantii Primariei Nadrag incearca sa gaseasca o solutie pentru a avea disponibile toalete publice pentru turisti.

Cicloturism in Valea Padesului

Evenimentul se afla la a treia editie, este organizat de Turism Timis si Timisiensis Bikers, departament ai carui reprezentanti se vor afla toata saptamana la Nadrag pentru a pregati traseul. Se curata vegetatia de pe marginea traseului de competitie, se marcheaza si delimiteaza zona traseului pentru siguranta competitorilor. Sambata, 18 august, vor fi montate corturile si standurile de promovare si amplasate elementele de identificare ale Startului si Sosirii pentru competitori, dupa ora 8,30 fiind deschise listele de inscriere la fata locului. La ora 12,00 se va da Startul competitiei.

Cursa, in lungime de 32 de kilometri, cu “Plecare “si “Sosire”din fata Primariei Nadrag se desfasora sub forma de circuit, intr-o mica parte prin localitate, dupa care continua pe traseul identificat si marcat de catre Clubul Banatean de Turism: de pe Valea Padesului se intra pe Valea Carliontului, apoi pe drumul forestier de legatura catre Valea Gosta, de unde se revine pe Valea Padesului.” Traseul are diferente de nivel cumulate de 800 m si strabate zone de un pitoresc deosebit. Pe toata aceasta distanta vor fi amenjate doua puncte de control si rehidratare. Din punct de vedere al dificultatii, reprezentantii CBT din departamentul de cicloturism o caracterizeaza drept mediu spre usor. Track-ul traseului si toate detaliile competitiei au fost comunicate on-line.

La final, castigatorii competitiei primesc diplome si premii din partea organizatorilor, materiale de promovare a turismului in Timis si o masa.

Zilele Padesului Nadrag

Un al doilea eveniment organizat de Primaria Comunei Nadrag are loc duminica, in 19 august. De Zilele Padesului Nadrag vor avea loc concerte de muzica, iar localnicii si oaspetii lor vor putea sa se bucure de sarbatoarea locului.

Cei care doresc sa ramana in zona se vor putea caza la cele doua pensiuni deschise, unde vor putea servi masa sau pizza dupa retete originale.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...