Cu banii din coplata pe o luna, cam 9000 de lei, Spitalul Judetean Timisoara ar putea cumpara cel mult produse pentru curatenie si igiena

TIMISOARA. Banii de coplata, apa de ploaie pentru spitale! Desi nu au aparut normele de aplicare ale modului in care se percepe coplata, directorii principalelor spitale din Timisoara vor sa aplice valoarea minima a coplatii, la externare.

Ciprian Bogdan, directorul Spitalului Judetean din Timisoara, spune ca aceasta coplata nu va ajuta foarte mult sistemul medical si ca unitatea pe care o conduce este dispusa sa aplice valoarea minima a coplatii, la externarea pacientilor.

Nu stim inca nimic, nu avem normele de aplicare, nu stim daca intra in discutie si urgentele. La noi, 60% sunt urgente. Daca ramane la latitudinea noastra sa stabilim valoarea, vom pune valoarea minima, cea de cinci lei„, a declarat Ciprian Bogdan.

Potrivit directorului de la Spitalul Judetean din Timisoara, din aceasta unitate medicala se externeaza, lunar aproximativ 3.500 de persoane, dintre care circa 1.750 nu sunt urgente.

Intrebat ce ar putea face cu banii obtinuti in urma coplatii, Bogdan a spus ca suma nu va fi una mare, astfel ca s-ar putea investi in produse de igiena.

Daca e sa inmultim 1.750 de pacienti cu 5 lei am obtine o suma din care am putea cumpara produse de igiena, cipici pentru apartinatori„, spune directorul Spitalului Judetean Timisoara, Ciprian Bogdan, referindu-se la cei aproximativ 9.000 de lei cat s-ar aduna intr-o luna.

Nici la Spitalul Municipal din Timisoara, directorul Octavian Mazilu nu stie foarte clar cum se va aplica aceasta coplata, insa, la fel ca in cazul Spitalului Judetean, este dispus sa aplice valoarea minima.

Nu am primit instructiuni oficiale, nu cunoastem normele de aplicare. Vom face o analiza economica, sa vedem ce impact ar avea suma obtinuta ca si coplata. Personal imi doresc sa ne apropiem de minim„, a spus Mazilu.

La Spitalul Municipal sunt aproximativ 3.000 de externari pe luna, din care peste o mie sunt urgente.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.