Noutati :

Cu 200 de euro te muti din Sagului aproape de centru. Cu cat au scazut chiriile in Timisoara si in alte orase mari din tara?

14 aprilie, 2014 - 12:20 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
3

Chiriile au scazut in toate orasele mari, sustin specialistii imobiliari. Daca in 2008, cu 200 de euro, un chirias se putea indrepta, in Bucuresti, doar spre o garsoniera intr-un cartier marginas, in prezent, cu acelasi buget poate fi inchiriata o garsoniera, mica ce-i drept, in zona Universitatii. O situatie asemanatoare poate fi intalnita si in celelalte mari orase ale tarii, potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro.

CITESTE SI: Cel mai scump apartament scos la vanzare in Timisoara! Cati bani se cer pentru 4 camere intr-un bloc nou? Dar intr-o cladire istorica?


Bucuresti

In zona centrala a Capitalei, chiriile cerute de proprietarii de garsoniere pornesc de la 190-200 de euro pe luna. Atat costa, spre exemplu, o unitate locativa de 22 de metri patrati, situata intr-un bloc din 1940 de pe Bulevardul Magheru, langa Hotel Lido.

Pentru apartamentele cu doua camere, preturile pornesc de la un nivel minim de 200 de euro pe luna. Acesta este pretul cerut pentru o unitate locativa de 70 de metri patrati situata la primul etaj al unui bloc vechi din zona Universitate; locuinta se inchiriaza mobilata.

Pe segmentul locuintelor cu trei camere, pretentiile proprietarilor incep de la aproximativ 300 de euro pe luna. Cu atat poate fi inchiriat un apartament cu o suprafata de 60 de metri patrati in zona Cotroceni; acesta este situat la etajul al treilea al unui bloc vechi si este mobilat si utilat.

Timisoara

In zona centrala a Timisoarei, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 160 de euro pe luna, conform Imobiliare.ro. Atat costa, spre exemplu, o locuinta mobilata, cu o suprafata de cel mult 35 de metri patrati, situata in apropiere de Parcul Rozelor.

La doua camere, preturile incep totusi de la 200 de euro pe luna, in functie de dotarile locuintei; cu aceasta suma poate fi inchiriat un apartament tip duplex, finalizat in anul 2007, cu o suprafata de 55 de metri patrati.

Tot in centrul Timisoarei, un apartament cu trei camere cu o suprafata utila de 75 de metri patrati are un pret cerut de 400 de euro pe luna. Locuinta este situata intr-un bloc ridicat in 1995 si este complet mobilata si utilata.

CITESTE SI: Care sunt preturile locuintelor in Timisoara si in cele mai mari orase din tara si cu cat au scazut

Brasov

In zona centrala a orasului de la poalele Tampei, o unitate locativa monocamerala poate fi inchiriata cu cel putin 180 de euro pe luna. Pentru o garsoniera din Centrul Civic, amplasata in bloc vechi si cu o suprafata de 35 de metri patrati, proprietarul solicita o suma de 190 de euro pe luna.

Un pret chiar mai mic – respectiv 150 de euro pe luna – este cerut pentru un apartament cu doua camere de 58 de metri patrati, dar care se inchiriaza nemobilat.

Pe de alta parte, tot in Centrul Civic, o unitate locativa cu trei camere, cu o suprafata utila de 70 de metri patrati, are un pret cerut de 250 de euro pe luna.

Cluj-Napoca

In centrul capitalei Transilvaniei, chiriile solicitate pe Imobiliare.ro pentru segmentul unitatilor locative monocamerale pornesc de la 200 de euro pe luna. Cu un asemenea buget poate fi inchiriata o locuinta in bloc vechi de 28 de metri patrati utili, complet mobilata si utilata.

Pentru locuintele cu doua camere, pretentiile proprietarilor incep de la 250 de euro pe luna. Acesta este pretul cerut pentru un apartament de 46 de metri patrati, partial mobilat si situat la ultimul etaj al unui bloc vechi.

In zona Pietei Mihai Viteazu, o unitate locativa cu trei camere, cu o suprafata de 60 de metri patrati, complet mobilata si utilata, are un pret cerut de 330 de euro pe luna.

Constanta

In orasul de la malul marii, preturile solicitate de proprietarii de garsoniere incep de la 180 de euro pe luna. Cu atat poate fi inchiriata o unitate locativa intr-un bloc nou; aceasta este mobilata si utilata si dispune de o suprafata de 30 de metri patrati utili.

Acelasi pret este cerut si pentru un apartament vechi cu doua camere din centrul orasului; acesta are o suprafata de 45 de metri patrati si este este mobilat si utilat modest, fara imbunatatiri de actualitate, potrivit anuntului de inchiriere.

O unitate locativa cu trei camere, cu o suprafata de 65 de metri patrati, situata la etajul al doilea al unui bloc vechi, are un pret cerut de 1.200 de lei pe luna (aproape 270 de euro). Locuinta este complet mobilata si utilata.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. e normal sa platesti aprox 1500 de lei/luna numai chirie+utilitati ? aveti un tupeu fantastic sa folositi expresii de genul „cu doar 200 euro”. Ce salari aveti dvs, domnilor?

  2. (corectie : salarii)+ s-a ajuns sa fie mai ieftin sa iti cumperi un apartament decat sa stai in chirie. E NORMAL ? Evident, amandoua situatii sunt extrem de costisitoare.. vorba aia „nu e prost cine cere, e prost cine da”

    • si ai de ales? trebuie sa locuiesti undeva, asa ca devii prostul care da, din nevoie. sa nu incep cu agentiile imobiliare, comisionul carora nu eu ar trebui sa il platesc, ci proprietarul.dar la fel,nu am de ales, ca am nevoie de un apartament, si daca eu refuz sa platesc, proprietarul isi cauta pe altcineva. asa e realitatea