CT de ultima generatie pentru investigatiile imagistice de diagnostic ale pacientilor cu afectiuni oncologice la Timisoara

TIMISOARA. Programul de modernizare si dotare cu aparatura ultraperformanta pentru a oferi servicii medicale complete si integrate, la standarde inalte, continua la Asociatia OncoHelp – Centrul de Oncologie Oncohelp Timisoara.

CITESTE SI: Pacanelele vor fi interzise. In Timisoara am putea avea doar 20 de sali cu jocuri de noroc. Sunt discutii si despre reducerea numarului de case de pariuri sportive

Cea mai recenta achizitie este un Computer Tomograf destinat evaluarii imagistice a pacientilor oncologici. Noul aparat permite examinarea pacientului intr-o perioada foarte scurta de timp, concomitent cu obtinerea unor imagini cu o rezolutie ridicata. Noul CT inlocuieste vechiul aparat, pus in functiune in 2012, in cadrul Departamentului de Imagistica, cu ajutorul caruia au fost facute peste 100.000 de investigatii in ultimii 11 ani.

Vorbim de un aparat de generatie noua, cu numeroase facilitati, care ofera o mai buna evaluare imagistica a pacientilor. Computerul Tomograf care a fost instalat in aceste zile, pe locul vechiului dispozitiv, permite o scanare full-body. in plus, aparatul are un timp de expunere foarte scurt, ceea ce face ca doza de radiatii pe care o primeste un pacient in timpul unei investigatii sa fie foarte mica. Bineinteles, se va folosi tehnica ultra-low dose, prin care cantitatea de radiatii scade semnificativ, la nivelul unui aparat cu raze X, oferind insa o imagistica la parametri inalti, reducand artefactele din zonele investigate”, spune prof dr. Serban Negru – medic primar oncolog – presedinte Asociatia OncoHelp- Centrul de Oncologie OncoHelp.

Aparatul are integrat un sistem de algoritmi intuitivi care permit o scanare ultra rapida, indiferent de organul din corp supus investigatiei, realizand in acelasi timp o reconstructie anatomica care sa prezinte intreaga zona avuta in vedere in timpul evaluarii.

Noul Computer Tomograf ofera o serie de avantaje, printre care se numara analiza automata a volumului si diametrului nodulilor pulmonari, a leziunilor hepatice, limfonodulilor si a altor leziuni. Totodata, dispune de un soft care permite analiza endoscopica virtuala a colonului, metoda neinvaziva, pentru diagnosticul si evaluarea leziunilor acestuia. Mai trebuie spus ca aparatul permite si investigarea pacientilor obezi”, spune prof. dr. Serban Negru – medic primar oncolog- presedinte Asociatia OncoHelp- Centrul de Oncologie OncoHelp.

Am reusit, printr-un efort financiar intern foarte mare, la care s-a adaugat ajutorul unor sponsori, sa continuam proiectul nostru de modernizare a Departamentului de Imagistica prin achizitionarea unui CT de ultima generatie. Acesta inlocuieste vechiul dispozitiv care a fost scos din functiune in urma cu cateva zile. Asociatia OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp are acum ca dotari doua CT-uri, cel nou achizitionat, pentru investigatii de diagnostic, si cel cumparat la finele anului trecut, care este deja functional si care se foloseste pentru simularea pozitiei pacientilor inaintea efectuarii radioterapiei. Noul aparat a fost deja instalat, urmeaza partea de autorizare CNCAN si speram ca, pana la sfarsitul acestei luni, sa fie folosit pentru realizarea primelor investigatii. Tot in acest an, cu ajutorul celor care ne-au fost si ne vor fi alaturi, ne dorim sa finalizam si achizitionarea unui RMN”, spune dr. Valeriu Boruga – manager Asociatia OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Departamentul de Imagistica mai are in dotare un mamograf digital si un ecograf de generatie noua, achizitionat in urma cu un an, prin participarea la proiectul Timotion.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Hoți mai mari ca aia la București, macar pe aia ii știi, ăștia fac doar bani cu scuza că ajuta. Pe mine m-au păcălit de doua ori. Nu vor mai reuși. Poate pe alții ia ajutat hoția lor.
    Sunt aceeași oameni pe care îi găsești și la spitalele de stat, doar că aici e pe bani multi.