Noutati :

CSAT a decis: Romania isi retrage politistii si jandarmii din Kosovo!

3 octombrie, 2011 - 11:24 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Presedintele Traian Basescu a transmis o scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, prin care i-a informat ca, in urma unei decizii luata in CSAT, vor fi retrasi politistii si jandarmii aflati in misiunea EULEX Kosovo.

„Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, in sedinta din 26 septembrie a.c., a analizat prezenta Romaniei cu efective de politisti si jandarmi la misiunea EULEX Kosovo si a hotarat retragerea acestora. In conformitate cu prevederile legale, va informez ca, in baza deciziei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, am aprobat retragerea totala, in mod esalonat, la incheierea turului de serviciu, a politistilor si jandarmilor aflati in misiunea EULEX Kosovo”, se arata in scrisoare, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Traian Basescu ii mai anunta pe cei doi presedinti ai Camerelor Parlamentului ca au fost luate masurile necesare ca cei din EULEX sa fie informati cu privire la decizia Romaniei.

De asemenea, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a dispus masurile necesare pentru notificarea Inaltului reprezentant pentru politica externa si politica de securitate a Uniunii Europene, a conducerii Capacitatii Civile de Planificare si Conducere EULEX, precum si a partenerilor europeni contributori la misiunea EULEX Kosovo, cu privire la decizia Romaniei de retragere a efectivelor de jandarmi si politisti, la terminarea turului de serviciu, din cadrul misiunii EULEX.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...