Noutati :

CSAT, convocat de urgenta de presedintele Traian Basescu pe tema privatizarii CFR Marfa

1 august, 2013 - 08:29 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Presedintele Traian Basescu a decis sa convoace de urgenta Consiliul Suprem de Aparare a Tarii vineri, la pranz, in urma unei solicitari a Guvernului. Se va discuta despre privatizarea CFR Marfa.

„Administratia Prezidentiala informeaza ca joi, 1 august a.c., la ora 17.05, la Secretariatul Consiliului Suprem de a Aparare a Tarii (CSAT) a fost depusa o solicitarea a Guvernului Romaniei pentru convocarea unei sedinte a CSAT cu privire la Hotararea de Guvern nr. 526 din 24 iulie 2013 pentru aprobarea conditiilor principale ale contractului de vanzare de actiuni intre stat, prin Ministerul Transporturilor, in calitate de vanzator, si Societatea Comerciala Grup Feroviar Roman S.A., in calitate de cumparator, avand ca obiect transferul dreptului de proprietate asupra unui pachet de actiuni, reprezentand 51% din capitalul social al Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa C.F.R. Marfa – S.A.”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Administratia Prezidentiala mai precizeaza ca „In cazul in care prim-ministrul Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, nu poate raspunde convocarii la sedinta CSAT, este invitat, fara drept de vot, conform legii, domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea.”

Premierul a anuntat luni, 29 iulie, ca va fi in concediu incepand cu data de 1 august: „De joi, am inlocuitor la conducerea Guvernului, care are dreptul de a ma reprezenta in totalitate. Daca e ceva care apare intr-o ora, doua ore, domnul vicepremier Oprea are puteri depline”, a declarat Ponta luni.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...