Cruce din candele in Piata Operei din Timisoara, pentru comemorarea victimelor Revolutiei

Doar vreo 20 de revolutionari s-au strans joi seara in Piata Operei din Timisoara pentru a-i comemora pe cei care au murit in zilele de decembrie 1989 pentru libertate si democratie in Timisoara. Revolutionarii s-au adunat in fata Operei au format o cruce din candele si au tinut un moment de reculegere, dupa care au mers la Catedrala din Timisoara, unde au rostit „Tatal nostru”.

Momentul a fost organizat de Asociatia de Revolutionari ALTAR, iar printre cei care au aprins candele s-au aflat pe langa revolutionari si zeci de copii ai celor ce au murit in urma cu 21 de ani. La Timisoara, potrivit reprezentantilor Asociatiei Memorialul Revolutiei, care citeaza documente oficiale ale Ministerului Sanatatii, au murit, in timpul Revolutiei, aproximativ o suta de persoane, alte cateva sute fiind ranite. Conform documentelor oficiale, au fost 73 de morti si 296 de raniti in perioada 16-22 decembrie 1989, iar dupa 22 decembrie, 20 morti si 77 raniti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...