Noutati :

Cronica ultimului esec de la simularea Bacalaureatului. Vezi cati liceeni au picat probele la alegere

28 martie, 2013 - 03:28 PM
Autor: Catalin Radu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Peste 4.000 de liceeni au sustinut ultima proba a simularilor examenului de Bacalaureat. In functie de profil si specializare, elevii au avut de ales intre zece materii. Cei mai multi au optat pentru biologie si geografie.

Proba aleasa de cei mai multi dintre liceeni, insa, a fost si cea la care s-au inregistrat cele mai dezastruoase rezultate. Aproape 70 la suta dintre cei 1.744 de candidati nu au luat nota de trecere la biologie. La geografie, din 1549 de elevi a picat un procent de 26,5 la suta.

Cel mai mic procent de promovati s-a inregistrat la examenul de fizica, unde 79,3 la suta dintre liceenii examinati au luat sub nota cinci. La proba de economie au cazut 67 la suta dintre candidati, la psihologie aproape 54 la suta, la filosofie 37,5 procente, iar la chimie 30,7 la suta.

Mai bine au stat liceenii care au ales proba de logica si argumentare – 85 la suta promovati si sociologie – 88 de procente promovati, iar pe podium s-au aflat informaticienii, proba de profil fiind promovata de 93,3 la suta dintre elevii examinati.

 



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...