Noutati :

Criza din Ucraina: Putin sustine ca si-a retras trupele in cazarmi, NATO il contrazice

19 mai, 2014 - 05:18 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Presedintele Vladimir Putin sustine ca trupele rusesti mobilizate timp de cateva saptamani la frontiera cu Ucraina au fost retrase in cazarmi. Oficialii NATO il contrazic insa si spun ca nu se vede niciun semn al retragerii anuntate de rusi.

„Din nefericire, trebuie sa spun ca nu am vazut nicio dovada ca Rusia a inceput retragerea” trupelor, a declarat in cadrul conferintei sale de presa lunare Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, la cateva ore dupa anuntul lui Putin.

„Aceasta este a treia declaratie a lui Putin, dar noi nu am vazut inca o retragere”, a adaugat secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, conform realitatea.net

„Regret, deoarece ar fi fost semnul unei detensionari si daca intr-o zi vom vedea semnele unei retrageri, voi fi primul care ma voi bucura”, a explicat el.

Presedintele rus a ordonat, luni, intoarcerea in cazarmi a miilor de militari mobilizati, oficial pentru exercitii, in apropiere de frontiera ucraineana, a declarat Kremlinul.

Acuzata de Kiev ca sustine rebeliunea armata, Rusia dispune, potrivit occidentalilor, de 40.000 de militari mobilizati in apropiere de frontiera in cadrul manevrelor militare.

Putin a afirmat saptamana trecuta ca acestea s-au retras, dar NATO si Statele Unite au subliniat ca nu au dovezi privind vreo miscare „pana in prezent”.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor