Criza alimentara se apropie. Populatia indemnata sa-si faca rezerve de mancare. Guvernul care isi sfatuieste cetatenii sa aiba in casa alimente si produse de prima necesitate

Dupa ce Austria atragea atentia asupra apropierii unui Blackout, o pana de curent in intreaga Europa, China se pregateste pentru o criza alimentara.

CITESTE SI: Avertisment de Blackout. Pana de curent in toata Europa: Nu se pune problema daca se va intampla, ci cand. Ce trebuie sa aveti in casa

Intr-un moment in care China incearca sa combata reaparitia unor focare sporadice de COVID-19 care perturba comunicarile, Guvernul de la Beijing a facut apel la populatie sa faca rezerve de hrana.

Un anunt postat luni seara pe site-ul Ministerului Comertului indeamna “gospodariile sa stocheze o anumita cantitate de produse de prima necesitate pentru a face fata nevoilor zilnice si situatiilor de urgenta”.

Anuntul nu precizeaza motivul acestui apel si nici daca tara este amenintata de o penurie alimentara.

Ministerul Comertului face apel de asemenea la diferite autoritati locale sa faciliteze productia agricola si fluxurile de aprovizionare, sa monitorizeze rezervele de carne si de legume si sa mentina stabilitatea preturilor.

La apogeul pandemiei de COVID-19 in China, la inceputul lui 2020, lanturile de aprovizionare au fost perturbate de intrarea in carantina a mai multor zone din tara si de blocarea multor axe rutiere.

Odata cu apropierea Jocurilor Olimpice de Iarna de la Beijing, din luna februarie anul viitor, regimul se teme de un nou val epidemiologic si a luat in ultimele saptamani masuri radicale in urma aparitiei unor focare sporadice de COVID-19 in nordul tarii.

Cel putin sase milioane de persoane au intrat in lockdown, in special in marele oras Lanzhou, situat la 1.700 de km vest de Beijing.

Mai multe AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.