Noutati :

Criteriile dupa care vor putea fi organizate evenimentele sub 1.000 de persoane, la Timisoara. DSP discuta cu Jandarmeria

9 martie, 2020 - 12:07 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Mai multe evenimente urmeaza sa fie organizate la Timisoara, saptamana acesta, astfel ca reprezentantii Directiei de Sanatate Publica au primit deja primele cereri pentru obtinerea avizului necesar pentru desfasurarea acestora.

CITESTE SI: Oficial se prelungeste inchiderea scolii din Timisoara unde au fost confirmati 3 elevi cu coronavirus 

„Pentru evenimentele care participa mai putin de 1000 de pers treuie solicitat aviz prealabil. Va trebui sa fim anuntati. In functie de riscurile participarii la acest eveniment, personalul DSP va face o analiza de risc.

Sigur ca trebuie sa se mentioneze absolut toti participantii la eveniment. Trebuie sa primim toate informatiile pentru a face o analiza pertinenta. Avem deja solicitari, a ramas sa discutam si cu Jandarmeria, pentru evenimentele care sunt propuse a fi organizate in aceasta saptamana”, a spus luni Cornelia Malac, directorul DSP Timis.

Eliberarea avizelor se va face in functiie de evaluarea riscurilor, conform criteriilor de risc stabilite de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta. Astfel, se vor lua in considerare mai multe aspecte, printre care densitatea multimii care participa la eveniment, varsta oamenilor sau durata evenimentului.

Daca scorul va fi cuprins intre 9 si 14, riscul organizarii evenimentului este considerat scazut. Daca va fi cuprins intre 15 si 19 puncte, evenimentul este considerat cu risc moderat. In ambele situatii, evenimentele pot fi organizate. Insa, daca scorul depaseste 20, este considerat un risc ridicat de imbolnavire sau transmitere a virusului, astfel ca este de asteptat ca evenimentele sa nu primeasca aviz de organizare.

Planul de masuri elaborat de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta prevede si recomandari pentru organizatorii de evenimente, care trebuie sa ia in considerare stabilirea unor zone pentru izolare, sa asigure produse pentru igienizarea mainilor si sa reduca, pe cat posibil, aglomerarile.

Video: George StefanitaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...