Opinia Timisoarei

Criteriile de inscriere la Liceul Pedagogic din Timisoara, discriminatorii. Decizia Consiliului pentru Combaterea Discriminarii

TIMISOARA. Criteriile dupa care au fost inscrisi elevii in clasele pregatitoare la Liceul Carmen Sylva din Timisoara sunt discriminatorii. Asta a hotarat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, dupa ce a analizat cerintele impuse pentru ca elevii sa poata fi inscrisi in aceasta unitate de invatamant.

„Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor, in data de 30.03.2016, a adoptat urmatoarele hotarari: 1. Criteriile de selectie pentru clasa pregatitoare aplicate de Liceul Pedagogic Carmen Sylva din Timisoara reprezinta discriminare, conform art. 2 alin. 1 si art. 11 alin. 1 din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Totodata, avizarea favorabila a acestor criterii de catre Inspectoratul Scolar al judetului Timis intra sub incidenta art. 2 alin. 4 al Ordonantei. S-a aplicat amenda contraventionala in cuantum de 4.000 lei inspectoratului, si 2.000 lei liceului, conform prevederilor art. 26 alin.1, din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. In conformitate cu prevederile art. 26 alin. (1) din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, reclamatii vor publica in mass-media si pe propriile pagini de internet un rezumat al hotararii in speta.Vot: in unanimitate a celor prezenti (8 voturi)”, se arata in comunicatul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

Liceul Pedagogic din Timisoara a renuntat la inscrierea elevilor dupa criteriul circumscriptiei anul acesta, dupa ce, ani la rand, numarul claselor pregatitoare a fost dublat, din cauza cererilor numeroase depuse de parinti, care faceau dovada faptului ca au domiciliul in zona.

Iar pentru inscrierea in anul viitor scolar, au fost impuse patru criterii: ca parintii sau bunicii micutului sa fi fost cadre didactice, ca unul dintre parinti sau bunici sa lucreze la Liceul Pedagogic, ca viitorul elev sa aiba frati in scoala sau ca bunicii ori parintii sa fi absolvit cel putin gimnaziul la Liceul Pedagogic din Timisoara.

 

Exit mobile version