Noutati :

Criteriile de inscriere la Liceul Pedagogic din Timisoara, discriminatorii. Decizia Consiliului pentru Combaterea Discriminarii

30 martie, 2016 - 07:12 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
7

TIMISOARA. Criteriile dupa care au fost inscrisi elevii in clasele pregatitoare la Liceul Carmen Sylva din Timisoara sunt discriminatorii. Asta a hotarat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, dupa ce a analizat cerintele impuse pentru ca elevii sa poata fi inscrisi in aceasta unitate de invatamant.

„Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor, in data de 30.03.2016, a adoptat urmatoarele hotarari: 1. Criteriile de selectie pentru clasa pregatitoare aplicate de Liceul Pedagogic Carmen Sylva din Timisoara reprezinta discriminare, conform art. 2 alin. 1 si art. 11 alin. 1 din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Totodata, avizarea favorabila a acestor criterii de catre Inspectoratul Scolar al judetului Timis intra sub incidenta art. 2 alin. 4 al Ordonantei. S-a aplicat amenda contraventionala in cuantum de 4.000 lei inspectoratului, si 2.000 lei liceului, conform prevederilor art. 26 alin.1, din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. In conformitate cu prevederile art. 26 alin. (1) din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, reclamatii vor publica in mass-media si pe propriile pagini de internet un rezumat al hotararii in speta.Vot: in unanimitate a celor prezenti (8 voturi)”, se arata in comunicatul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

Liceul Pedagogic din Timisoara a renuntat la inscrierea elevilor dupa criteriul circumscriptiei anul acesta, dupa ce, ani la rand, numarul claselor pregatitoare a fost dublat, din cauza cererilor numeroase depuse de parinti, care faceau dovada faptului ca au domiciliul in zona.

Iar pentru inscrierea in anul viitor scolar, au fost impuse patru criterii: ca parintii sau bunicii micutului sa fi fost cadre didactice, ca unul dintre parinti sau bunici sa lucreze la Liceul Pedagogic, ca viitorul elev sa aiba frati in scoala sau ca bunicii ori parintii sa fi absolvit cel putin gimnaziul la Liceul Pedagogic din Timisoara.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. In alte situatii,spre exemplu incadrarea profesorilor privind plata cu ora,e spicuit undeva in lege ,ca directorii de scoli au putere suprema.Prin urmare si in acest caz s-au conformat.

 2. Intram si noi in era cretinismului incet incet.Eu zic sa nu mai avem legi sau regulamente.Pentru ca toate pot fi considerate discriminatorii!!!
  Idiotenia e la ea acasa!

 3. Adevarat, comentariul tau dovedeste asta.
  Este o scoala PUBLICA, nu au dreptul sa restrictioneze accesul numai la anumiti copii, asa cum aleator (sau poate gresesc, bazat pe interese) decide conducerea scolii.

 4. Doamna Mariana, intr-o institutie care functioneaza din bani publici nu se poate face admiterea pe baza relatiilor rudelor candidatiilor cu institutia respectiva. De aceea sunt perfect de acord cu constatarea dvs din prima propozitie.

 5. In toata lumea scolile de prestigiu isi stabilesc criteriile de selectie.Asta e si motivul pentru care au devenit prestigioase.
  De unde sa stie toate viniturile ca acest liceu a fost unul dintre cele mai bune din Banat,si ca nu orice terchea-berchea avea acces la el?
  Asta inseamna discriminare?

 6. Mai devreme am folosit apelativul doamna. Imi dovedesti ca am gresit. Daca tu ai vreo legatura cu scoala asta, si se pare ca ai, esti dovada vie ca nu este o scoala de prestigiu…. Orice comparatie cu o scoala de prestigiu de afara este total deplasata si arata ca nu stii pe ce lume traiesti. Si mai arata ca problema invatamantului din Romania nu este subfinantarea ci prezenta in sistem a celor ca tine, a oamenilor fara caracter. Stai linistita e voi face tot posibilul sa-mi tin copilul departe de mizeria morala pe care si tu o reprezinti.

 7. Unde e discriminare sigur este si coruptie. Se stabilesc niste criterii ca sa avem ce incalca la rugaminti, presiuni, spagi, etc. asa zisele exceptii.