Cristian Mos intra in lupta pentru Primaria Timisoara independent si demonteaza acuzatiile USR: Dominic Fritz si Ruben Latcau voiau sa stau in CJT sa-l spionez pe Nica sa aiba cu ce sa-l atace. Acum se pupa pe gura cu el (P)

TIMISOARA. Dezvaluiri incendiare si acuzatii demontate de fondatorul USR Timis, Cristian Mos, care a anuntat joi ca va candida la functia de primar in Timisoara independent. Aceasta dupa ce colegii sai din USR l-au facut zilele trecute ‘iepurele PSD care va candida pentru CJT santajat’.

Informatiile vehiculate de fostii sai colegi in privinta candidaturii se dovedesc, iata eronate, iar Cristian Mos, vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis, anunta cu totul alte planuri.

Inainte de a declara ca se lanseaza in lupta pentru primarie, fondatorul USR Timis a raspuns atacurilor venite din partea Aliantei Fritz-Nica.

Am fost facut iepurele PSD-ului, apoi omul santajat de PSD pentru a candida la Consiliul Judetean. Din partea cui vin aceste acuzatii? Una din partea lui Alin Nica, personaj care a iesit pe usa din dos dintr-un partid care a facut alianta cu PSD. Daca Alin Nica astazi era candidatul PSD-PNL, sunt convins ca il ataca cu aceeasi vehementa pe domnul Fritz si sunt convins ca nu blama PSD-ul. Acum lucrurile devin mai interesante. In 2020, cetatenii Timisoarei au votat in CLT o structura, cetatenii au mandat oamenii politici ca primarul Dominic Fritz sa colaboreze cu PNL. Nu i-au dat putere totala, cumva a fost un mandat de a colabora cu PNL-ul Dominic Fritz a decis, dupa mandatarea de catre cetateni sa bata mana pe sub masa cu PSD timp de 4 ani. Dominic Fritz a batut mana cu Ambrus, care azi e PSD, si nu sunt doar pe surse… S-a vazut clar, si in interiorul CLT, in loc sa negocieze pe fiecare proiect, a fost o lupta continua intre Dominic Fritz cu PSD pe sub masa si cu Ambrus impotriva PNL. Asta pana acum o luna.

Mai mult, tin sa subliniez ca cetatenii Timisoarei sa inteleaga, Dominic Fritz s-a pupat pe gura cu PSD-ul in tot acest timp si acum vine in fata noastra si ne explica cat de sinistru, de malefic, de groaznic e PSD Timis. Si nu sunt barfe. Chiar recent, si chiar domnul Alfred Simonis lauda colaborarea cu Dominic Fritz. A avut nevoie de aceste voturi pentru a-si pune viceprimarul si sa-si treaca proiectele. La negociere pentru viceprimar pot sa va spun ca am fost prezent… eu nu consider o negociere pentru ca a fost o discutie. Freddy (Alfred Simonis, n.r.) n-a cerut nimic.

M-ati auzit vreodata laudand PSD-ul? Nu aveti cum, dar is iepurele PSD acum. Dar domnul Fritz lauda recent PSD si colaborarea cu PSD pe televiziunile nationale. Nu ma mai mira nimic.
La lansarea pentru Primaria Timisoarei, recent, unde Dominic Fritz a dat numai high five cu colegii mei, pe Alin Nica l-a luat in brate. Acum sunt cei mai buni prieteni.

Sunt membru fondator USR Timis, l-am construit alaturi de colegii mei, am vrut un alt mod de a face politica. Am cautat candidat pentru Primaria Timisoara acum 4 ani de zile. Atunci am crezut ca acest om, Dominic Fritz va respecta aceleasi principii cu care am plecat la drum. El isi cauta probabil partid din partea caruia sa candideze.
Acum filiala USR Timis a ajuns sa fie un partid la fel ca celelalte partide.

Inteleg ce inseamna munca in administratie si nu blamez vehement colaborarea cu PSD, orice ales local are cumva treaba de a-si trece proiectele pentru cetateni si mai mult sa le ajute pe cele deficitare sa aduca beneficii cetatenilor. Nu condamn aceasta colaborare cu PSD. Ceea ce condamn ii cum se da fecioara virgina si, brusc, PSD a devenit acel monstru cu 10 capete de care el si domnul Nica ne vor salva.
Acum aceste persoane ma acuza ca-s iepurele PSD si ca voi candida santajat de domnul Simonis independent la CJT”, a spus Cristian Mos, membru fondator al Uniunii Salvati Romania in Timis.

Voiau sa-l spionez pe Nica si sa dau informatii cu care sa-l atace. Acum se pupa pe gura

Cristian Mos se declara revoltat de acuzatiile ce i se aduc, in conditiile in care, spune el, conducerea USR, cuplul Dominic Fritz – Ruben Latcau, astepta de la el informatii despre Alin Nica pe care sa le foloseasca in lupta politica. Explica si de ce nu s-a ocupat cu asta.

Daca asa s-au gandit ei sa ma denigreze si sa ma scoata din viata politica…nu-i nimic nou in treaba asta cu denigratul…colegi de-ai mei, in ultimii 3-4 ani de cand conducerea filialei e coordonata de acest duo Fritz-Latcau, au dus in alta directie ceea ce inseamna USR Timis. Daca pana acum 3-4 ani, focusul era pe <sa aducem oameni onesti, competenti, sa construim, sa avem filiale peste tot in judet, sa fim o forta>… acum vorbim despre cum sa facem sa sapam oamenii din jurul nostru care ar putea la un moment dat sa ne contrazica. Nu vi se pare tehnica asta asemanatoare cu a lui Robu, ca daca nu zici ca mine, nu existi? Mie asa mi se pare, doar ca la alt nivel.

De ce spun despre denigrare? Pentru ca, inca de la inceputul mandatului, colegi de-ai mei incercau sa spuna in interiorul filialei, ori prin oras, ca eu am batut palma cu PNL, pentru ca, vezi Doamne, colaboram prea bine cu Nica. Ei au vrut sa stau in CJT si sa-l spionez pe Nica ca sa dau informatii spre USR, ca Nica sa poata fi atacat…. De aceea as fi batut palma cu PNL sa merg la PNL. Asta se zicea.
Mi s-a spus textual ca <de ce nu zic nimic rau de Nica>. Pentru mine era evident ca nu puteam sa stau in CJT sa-l spionez pe domnul Nica, sau sa-l atac pe Nica, pentru ca cetatenii m-au votat sa fac 4 ani de zile munca pentru cetateni, sa reusesc sa aduc proiecte pentru Timis, sa muncesc pentru Timis. Eram platit de cetateni, nu de Ruben Latcau sau Dominic Fritz. Daca atacam cum voiau ei, daca faceam asta, ramaneam fara atributii, insemna ca nu puteam duce proiectele mai departe, insemna ca nu puteam sa atrag 150 de milioane de euro catre Consiliul Judetean, nu ajungeam sa fim dati exemplu pe unele proiecte la nivel national. Riscam asta.
Dar cred ca ei isi doreau era sa stau in birou cu consilierii mei, sa ascultam pe la usi sa dau informatii catre Ruben Latcau si Dominic Fritz cum sa-l atacam pe Nica. Cu riscul de a fi acuzat ca am batut palma cu PNL sau ca voi trece la PNL, am continuat sa-mi fac treaba mai departe in Consiliul Judetean

Daca ma veti intreba daca voi vota cu Nica la CJT, va zic cu mana pe inima ca NU.

Ce nu a inteles Dominic in acesti ani e ca ceea ce am luat eu foarte in serios au fost cele 51.749 de stampile puse pe Cristian Mos, care realist au fost mai multe decat cele puse pe Dominic Fritz, si au fost 51.749 de oameni care au avut incredere in mine si m-au mandatat nu sa ma duc sa dau informatii din Consiliul Judetean cuiva sa poata sa atace politic, m-au mandatat sa ma duc sa muncesc, ca de aia sunt platit. Acum e mare iubire cu Nica„, a precizat Cristian Mos.

Fondatorul Uniunii Salvati Romania in Timis a facut si o radiografie a filialei USR sub conducerea lui Dominic Fritz, caruia el, acum 4 ani, i-a lasat peste 80 de organizatii din 99 posibile in tot judetul.

Dupa ce nu a mers fenta cu PNL, s-au raspandit informatii ca ma duc spre AUR. Acum nu stiu, datorita faptului ca ma duc duminica la biserica sau pentru ca am multi copii, nu stiu. Nu a prins. Zilele de azi am intrat si in linia politica lupta anti-PSD, acum sunt iepurele PSD.

Eu sunt cel care in 2020 m-am luptat pentru presedintia CJT, am detronat presedintele in exercitiu PSD si l-am dus pe locul 3. Vreau sa lamurim ceva. De ce brusc iar lupta Timisului contra PSD, cand acum 4 ani de zile am distrus cumva PSD-ul, un partid venit din strada a reusit sa distruga, sa se claseze deasupra PSD-ului. Acum, din nou <lupta anti-PSD>.
Poate pentru ca, intre timp, Alfred Simonis a reusit sa isi consolideze filialele locale. Si nu e o lauda adusa domnului Simonis, e pur si simplu o constatare, plimbandu-ma prin judet si vazand ce se intampla.

Timp in care, Dominic Fritz a vrut sa aiba neaparat in titulatura presedintele USR Timis, si nu a continuat sa contruasica pe fundatia ce am facut-o pana atunci. Erau 80 si ceva de filiale la nivelul judetului, mai era putin pana la 99.
Eu zic ca un lider bun al USR Timis, daca avea un lider bun, inca era cea mai puternuica filiala USR din tara, dar sub conducerea lui Dominic am pierdut membri, filiale, candidati, primari si viceprimari in functie. Si am pierdut chiar si increderea aliatilor, fostilor nostri colegi din PLUS, care erau aliatii nostri naturali, colegi care acum nu mai cred in administratia locala.

Sunt convins ca ma veti intreba daca am zis aceste lucruri si in interiorul partidului. Asa cum ma vedeti acum, credeti ca am tacut? Nu am tacut niciodata, pentru ca am inteles ca s-a spus ca am venit brusc, am rabufnit. Nu, aceste lucruri au fost spuse si in interiorul partidului. Am vrut sa rezolv lucrurile din interiorul partidului.
Eram persoana care in interiorul partidului spuneam lucrurilor pe nume. Vedeti ca mergem in gard, vedeti ca dam cu totul in gard, vedeti ca, daca nu construim filiale, nu stam aproape de oamenii nostri, nu aducem oameni noi, ne focusam doar pe Timisoara, vom pierde. Nu vom avea o lupta reala pentru CJT, parlamentare, europarlamentare. Erau niste colegi care spuneau imparatului ca ce frumoase sunt hainele, cand de fapt imparatul era gol„, a mai spus Mos.

Cristian Mos a precizat si ce anume l-a indemnat sa intre in lupta pentru Primaria Timisoara.

In lipsa unui leadership, cu o filiala judeteana moarta, fara o directie reala, am transmis si celor din partid, si celor de la nivel national, am decis ca imi continui mandatul de vicepresedinte cu care am fost mandatat pana la final, ca sa-mi duc proiectele la final, si ma retrag in privat. Dar, vazand ca in ultimele zile, Fritz si Nica s-au luat in brate dupa 4 ani de zile in care s-au scuipat, vazand cum un partid, pe care l-am construit si in care au crezut multi oameni, a devenit doar un utilaj pentru un grup restrans de persoane, si mai mult, se asociaza cu dinozauri politici precum Basescu-Orban, nu am putut sa stau cu mainile in san.
Tocmai pentru ca sunt acel om care din strada a intrat in politica, pentru ca in 2019 si 2020 am luptat impotriva PSD-ului si pentru ca sunt un om liber, am decis sa candidez la Primaria Timisoara. Consider ca timisorenii merita un om muncitor, nu doar un proiect de market sau un showman. Am o putere de munca fantastica, inca din mediul privat unde am construit echipe si am reusit sa duc echipe in corporatii la un nivel satisfacator pentru mine. Am reusit sa construiesc in politica o filiala care a ajuns cea mai mare din tara. Am reusit si in cadrul CJT, fiind singur, ca realmente nu am avut in spate partidul.
Daca dumneavoastra considerati ca l-am avut, eu nu, si am reusit si in cadrul CJT sa aduc niste proiecte care pentru unii erau doar un vis, sau nici nu-mi dadeau dreptate ca voie sa fac asta. De-aia consider ca am o putere de munca suficienta incat sa intru in aceasta lupta. Da, pot si vreau si am tot auzit ca se doreste salvarea democratiei. Cred ca e dreptul meu, si e democratic sa pot sa intru ca independent in aceasta lupta.
Si, mai mult, cei care m-au sunat in aceste zile m-au incurajat si au zis ca vin si cu donatii daca este nevoie, ca sa candidez sa mai aiba o optiune pe buletinele de vot.
Mai sunt 10 zile de strans semnaturi. Pana azi, nu am strans nicio semnatura. Nu am nici bani, banii care sunt in spatele altor partide. Recunosc ca, dupa aceasta conferinta, ma duc la Consiliul Judetean pentru ca am o sedinta cu cei din compartimentul de Mediu, dupa masa ma voi intalni cu cetatenii sa strang semnaturi si donatii. Planul pentru urmatoarele 10 zile sa pot candida este sa lupt pentru aceste semnaturi„, a incheiat Cristian Mos.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. VOrbesti mult, n-am auzit nimic de lucruri pe care le-ai facut

 2. Pe zi ce trece se confirma faptul ca maestrul Fritz este exact ca Robu doar ca mai incompetent in ceea ce priveste gestiunea orasului. In rest la politica isi pune din plin in aplicare deprinderile machiavelice de a manipula si a pacali atat pe cei din partid cat si pe alegatori. Practic USR Timis se poate tranforma fara probleme in partidul Fuhrer-ului Fritz unde nu se pai accepta nicio deviere de la ordinele acestuia. Este evident ca daca va fi ales acest Fritz se va simti imputenicit sa isi impuna viziunea asupra orasului, partidului si a vietilor cetatenilor prin diverse forme de constrangeri cu scopul de a indeplini agenda sa venita din exterior.

  • Esti un pierde vară care repetă aceeași poezie la toate articolele. Cati bani primiți mă? Dintre toți candidații Dominic are cel mai coerent program pt urmatorii ani. Din 2022 acest oraș a progresat mI mult decât a făcut-o în 16 ani cu Ciuhadu sau 8 ani cu Robu.

   • Are un program frumos pe hârtie din care nu realizează nici 10% cum a demonstrat în acești 3 ani jumătate. În schimb la capitolul imobiliar stă foarte bine pentru cineva care mare lucru nu a făcut.
    Așa ca fapt divers nu sunt un pierde vară și nici plătit nu sunt pentru postări, atâta tot că m-am lămurit de Dominic și echipa să.

 3. Mos are mare dreptate,dar din pacate n-are nici o sansa!

  • Cristian Mos greseste prin ambitia de a candida la Primaria Timisoara facilitnd ca Robu sa castige alegerile la Primaria Timisoara,mai ales ca Blaga uns cu toate alifiile in ale fraudarii alegerilor a fost adus sef la PNL Timis tocmai pentru al sustine pe Robu .Cristian Mos ar trebui sa candideze la sefia Cj Timis si va castig sigur in fata la Simonis.
   Trezestete d-nule Mos,! Altfel Simonis si Robu vor fi castigatori pe prostia ta.

   • poate stie si el asta si o face din razbunare impotriva lu fritz..totusi oamenii politici sunt oamenii si sunt condusi de emotii

 4. In orasul asta, nu va exista alt primar in afara lui Dominic!

 5. Un penibil. Cand nu a primit ce a vrut, da cu piciorul si varsa galeata. Daca nu a primit el, atunci sa faca rau si la ceilalti din USR… jegos. Mor pe astia care stau 4 ani si primesc salariul, pe functii mari, iar cand nu le mai au, se trezesc ei sa spuna adevaruri pe care le stiau de 4 ani. Pai sa nu ii dai spitz in dorsal…

  • Hai , lasati mizeriile de turnat in capu lui Mos din ordinul nesimtitului de Dominic care nu a suportat si nu suporta concuretna. Mos a muncit ca un caine, i-a dat partidul pe tava si apoi si=a batut joc de el Fritz cum a putut. Doar pentru ca e un jegos, la fel ca si camarila de care s-a inconjurat, in frunte cu sugatoarea de scame Romocean, baba comunista Rodica Militaru, facatorul de ode fara seaman conducatorului iubit Stana, si golanilor pusi pe capatuiala (cei mai golani) Almajan , Negrisanu si Creiveanu. Deci, lasati-l pe Mos in pace, ca sunteti toti astia care ii turnati laturi in cap doar niste mucosi imputiti asmutiti de disperatu ala de Dominic, care daca pierde alegerile, pleaca la ma-sa in Germania si la cei 8 frati pocaiti de nemti paratzi

   • Mos ești nebun sau ce ai? Nu sunt usr-ist sau om a lui Fritz. Dar adevărul doare și nu poți accepta că toți îl văd. Ai făcut filiala usr și atunci poți să o demolezi? Ce concepții de prostovan mai ai.

 6. Lasa ca iti aduce Fredy semnaturi, nu te mai da lovit. Profitor mai esti. Auzi, cica e sarac.

 7. Te votez, iubire!

  • Bibelou de porțelan…

 8. Sunt câțiva idioți sugaci pe aici care sunt in stare să-l injure si pe Donimic dacă ar spune că chiar nu are nimic comun cu funcția de primar !

 9. candideaza doar ca sa ia din voturile celorlalti ,doar stie clar ca nu castiga dar sa ajute pe cine are interes si atat.
  ordinarilor si jigodiilor.

 10. Mulți ani ți-au trebuit să vii acuma cu acuzații,urît caracter care trezește îndoieli.🤔

 11. Il voi vota pe Robu sa scapam de Fritz