Noutati :

Cristian Ghinea, ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, la Timisoara: Este destul de enervant ca in campania interna din PNL suntem folositi noi ca sac de box

23 iulie, 2021 - 02:39 PM
Autor: Redactie      
Categorie: POLITIC
7

TIMISOARA. Ministrul USR PLUS al Investitiilor si Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat, vineri, la Timisoara, ca este ”enervant” ca ministrii de la USR PLUS ca fie ”sac de box” in campania interna a PNL si ca in data de 28 august, la nivelul acestei formatiuni politice va avea loc o sedinta in care se va discuta despre ce va face mai departe USR PLUS.

Este destul de enervant ca in campania interna din PNL suntem folositi noi ca sac de box, noi, ministrii USR PLUS mai ales. Asta trebuie sa inceteze pentru ca nu face decât sa erodeze increderea in parteneri si e nevoie in coalitie de incredere. Apoi, se tot vântura ideea ca e ca in jocul ala cu scaunele muzicale, ca se plimba unii, se aseaza si ramân oamenii pe afara, ca se redistrubuie ministerele ca un fel de… E o tâmpenie. Inteleg ca sunt unii suparati de prin PNL, nu ne-au dat ministerele lor. Ministerele nu sunt ale PNL, ministerele se distrubuie pe o formula rezultata din alegeri. USR PLUS a avut 15 la suta in alegeri, asta este ponderea noastra in coalitie, intelegem ca PNL a trecut de la un guvern monocolor la un guvern de coalitie, dar nu e ca si când s-au dat de pomana ministere. S-au dat pe niste procente electorale. Daca nu se mai convine aceasta distributie, noi putem trece in opozitie. Daca. Nu zic. Dar sa tot fim asa amenintati in discutiile din PNL ca poate ii luam lui aasta ministerul asta, poate ii luam lui Drula ministerul. Ministerul lui Drula acum performeaza, efectiv au ajuns la 280 la suta rata de absorbtie pe infrastructura si la jumatatea anului au consumat toti banii de la buget. Acesta este gradul de performanta al lui Drula. De ce se pune in discutie sa se ia ministerul asta de la Drula?”, a declarat Cristian Ghinea.

Ghinea a mai declarat ca USR PLUS are ministrii pregatiti pentru ministerele pe care le conduc.

Un guvern stabil si o coalitie trebuie sa se bazeze pe o predictibilitate. Noi avem oameni foarte potriviti pentru ministerele pe care le avem. Nu vorbesc despre mine, dau exemplul lui Drula, din nou. De ce ar trebui sa fie sub semnul intrebarii aceste idei ca are cineva aceste proiecte in care are cineva din PNL cheful de a schimba si mesajul meu este foarte clar si raspicat, nu se pune problema de o schimbare a portofoliilor, dupa congresul PNL. Daca asa se pune problema, atunci plecam”, a mai declarat Ghinea.

Ministrul a precizat ca USR PLUS are mai multe angajamente de guvernare, unele dintre acestea deja realizate.

Avem foarte multe proiecte incepute, avem 40 de angajamente de guvernare USR PLUS, in care unele le avem indeplinite, va dau doar un exemplu, cu lista de medicamente esentiale pe care Ioana Mihaila a facut-o luna asta. Va dau exemple de proiecte USR PLUS caresunt deja bugetate si sunt in curs de implementare, va dau exemplu, programul de impadurire, avem 700 milioane de euro pentru paduri noi pe 45.000 de hectare, avem bani in PNRR. Am spus ca o sa avem un miliard de euro pentru spitale, avem 2,2 miliarde de euro in PNRR. Nu sunt spitalele facute, doar ca avem bugetul facut, avem tinta agreata de Comisia Europeana si avem calendarul de implementare. Acestea sunt proiectele noastre pe care le-am agreat cu PNL când am negociat calendarul de guvernare si pe care vrem sa le terminam, dar nici sa stam sa luam toata ziua bobârnace nu este acceptabil”, a mai declarat Cristian Ghinea.

Ghinea a adaugat ca Guvernul nu este an pericol ca casa, dar ca nu reuseste sa faci reformele asa cum isi doreste USR PLUS.

Guvernul nu este in pericol sa cada, vorbim de un Guvern care nu reuseste sa faca reformele asa cum le-am vrea noi, cei de la USR PLUS, reforme agreate in programul de guvernare. De ce nu reusseste? Pentru ca toata lumea asteapta sa termine jocul muzical de la PNL din congres”, a declarat ministrul.

Cristian Ghinea a mai declarat, de asemenea, ca in 28 august la exista, la nivelul USR PLUS o sedinta in care va avea loc o prima discutie despre viitorul formatiunii, la guvernare.

In 28 august vom avea un comitet in care colegii nostri din tara vor veni si vom avea o discutie pe un raport cu ce s-a intâmplat de când suntem la guvernare. Nu se va lua atunci o decizie, dar vom avea o prima discutie de ce vom face mai departe. Daca e dupa mine, va trebui la sase luni sa spunem partidului asta am reusit sa facem, asta nu am reusit, mai stam, nu mai stam, preferinta mea ar fi sa mai stam cât putem inca sa livram”, a mai declarat Ghinea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. ceva de Timisoara concret ?

 2. Am citit articolul si am vazut doar 4 useristi intr-o poza si niciun cuvant despre Timisoara / Timis. Ce cautau acolo viceprimarul, primarul si vice-presedintele CJT? De ce irosesc banii contribuabililor in loc sa lucreze?

  Ghinea sa-si vada de treaba lui… si ”hai la muncăăăă” pomangiilor ca de aia v-am ales!

 3. Miercuri anunțau că vine la Timișoara să ne indice cu subiect și predicat proiectele acceptate pe PNRR. Nu văd nici unul.

 4. Reclama in Timisoara, reclama in toata tara.
  Dezgustator!

 5. B-ue-y NU VA may ” obosiți ” TRIstilor
  SORIN îl nexte prezidente
  Zahareaza la guv. SA transpire poa 🙂
  Eu, well same ghost (travel light with a T-hat around the W absorbe & RE-play!
  ATIT. Enjoy THE … w/k and chilli summer 🙂 we want true players .!. NU ” paiate ? ” BAsite ..! BR…?

 6. Un, uitai (deh vârsta la anu trecut jubileu cînd îl plimbau după fenta pe eternul meltean:) rocada: EUJENIA DA:)
  1 NU may misca din coada, veti presta in liniste CF pregătirii & fisei ” postu-lui” iar acest Freza trist a lu werner îl văd că cel mai capabil 🙂 pa pete financiare & competitie ! Ain’T ? B 🙂 the pesichierul ” politic ”
  OMURY 🙂 sau Osa-ka .!.

 7. ce au cautat toti adunati ? sa faca o poza ? fmm de usr