Cristian Diaconescu, la Timisoara: PMP nu a avut nicio discutie cu AUR, nu a existat nicio negociere intre cele doua partide

TIMISOARA. Prezent la Timisoara, liderul recunoscut oficial al PMP, Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe al Romaniei, a declarat ca partidul sau nu a avut nicio discutie cu liderii AUR pentru o eventuala fuziune, asa cum a lasat sa se inteleaga presedintele AUR, George Simion.

Mai mult, Diaconescu spune ca mai multi parlamentari de la AUR au dorit sa intre in PMP, ei fiind nemultumiti de conducerea partidului lor.

Cei de la AUR au lansat aceasta idee (despre fuziunea PMP cu AUR – n.r.). Cu PMP nu au avut nicio discutie, ceea ce s-a preluat, la un moment dat, a existat intentia ca un grup de parlamentari de la AUR sa treacă la PMP, pentru ca nu mai erau multumiti de conducerea partidului lor. Nu a existat nicio negociere intre cele 2 partide„, a declarat Cristian Diaconescu.

In ceea ce priveste situatia din partidul sau, Diaconescu a explicat ca exista un grup care a organizat un asa-zis congres in care presedinte a fost ales Eugen Tomac, insa acest congres nu a fost recunoscut in instanta. Astfel, 41 membri ai PMP care se regasesc atat pe motiunea lui Cristian Diaconescu, si cu care a candidat cand a fost ales lider PMP, cat si pe motiunea lui Eugen Tomac la congresul nestaturar, vor fi inlocuiti in urmatoarele 10 zile.

Exista in PMP o structura autoproclamata ca fiind de conducere, dar care nici in fapt, nici in drept, nu exista. Sunt cativa colegi care s-au aflat in motiunea votata la congresul din martie anul trecut si se afla si acum pe o alta motiune votata la o intalnire nerecunoscută juridic.
41 de colegi sunt incompatibili, ocupand functii pe 2 motiuni. Neexistand o decizie in instanta, orice decizie este contestabila, inclusiv penal. In instanta au fost contestate actele premergatoare, deciziile lor, procesele sunt in derulare, va dura aproximativ 2 ani. Deciziile lor vor fi contestate in continuare. Daca se doreste ca acest partid sa existe, trebuie gasita o formula pentru ca actuala conducere sa fie recunoscuta. Cei 41 de colegi vor fi inlocuiti si sper ca in 10 zile sa revenim la treaba, pentru ca, din punct de vedere politic, comunitatile astepata nu conflicte interne, ci mesaje pe care sa le sustina
„, a declarat Diaconescu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...