Noutati :

Cristian Adomnitei la Timisoara: Legea Educatiei Nationale cuprinde 95% din pachetul de legi pe care l-am propus eu in vremea cand eram ministru

28 octombrie, 2011 - 04:30 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: POLITIC
0

TIMISOARA. Deputatul PNL Cristian Adomnitei, fost ministru al Educatiei, este de parere ca legea actuala a Educatiei nu este implementata asa cum trebuie.

Adomnitei a declarat ca actualele pachete din lege sunt facute dupa cele propuse de el, pe vremea cand era ministru. „In aceasta lege regasim 95% din prevederile pachetului de lege pe care le-am propus eu. Acelea nu sunt respectate, nu sunt implementate bine”, a spus deputatul PNL, prezent la Timisoara sa sustina o conferinta pe tema educatiei.

Actuala guvernare implementeaza masuri care politizeaza scoala, este parerea lui Cristian Adomnitei, deoarece in liceele mari, consiliile de administratie sunt formate din multi reprezentanti ai primariei.

„Sunt implementate lucrurile care permit legal intrarea in decizia scolii si in viata acesteia a unor persoane care nu sunt din scoala. La scoala preuniversitara, in cazul liceelor mari de exemplu, unde avem cel mai mare component al consiliului de administratie, 13, 3 reprezinta Consiliul Local, unul este al primarului, 3 sunt ai parintilor si restul din scoala”, a spus Adomnitei.

In cazul in care USL va ajunge la putere, liberalul da asigurari ca primul ministru al Educatiei din partea uniunii nu se va apuca sa scrie o alta lege, ci o va implementa cum trebuie pe cea actuala.

Pro campusuri scolare

Viziunea USL pe educatie se refera si la realizarea de campusuri scolare, in care parintii sa aiba incredere sa-si lase copiii timp de 5 zile. „Abandonul scolar este mai mare de 10%. Ei trebuie sa se asigure ca acest abandon scolar nu e mai mare de 10%. (…) Copiii sa stea in raspunderea scolii timp de 5 zile si au parte de educatie pentru cat mai mult timp posibil”, a conchis Cristian Adomnitei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...