Noutati :

Creste vazand cu ochii noul ansamblu de cladiri de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara. Foto

6 septembrie, 2021 - 02:21 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
2

TIMISOARA. Se munceste in ritm alert pentru ridicarea noilor cladiri de la Spitalul Victor Babes din Timisoara.

CITESTE SI: Fara duplexuri in uscatorii la etajul 10, cu acoperisul in forma de triunghi isoscel si obligatoriu cu lift. Prima propunere a noului arhitect sef al orasului: Modificarea regulamentului pentru construirea mansardelor, la Timisoara 

In luna decembrie au inceput lucrarile propriu-zise pentru extinderea centrului de recuperare medicala respiratorie, iar pana in prezent s-au facut o serie de demolari si noi lucrari de constructie.

Pana in prezent au fost demolate mai multe corpuri de cladire: fanarie, grajd de animale, constructii anexa-depozit de carburanti, garaj, morga si au fost realizate noi lucrari de constructii. Corpul care exista ramane la nivel de parter, Corp A va avea un etaj si un etaj retras, iar Corpul B va fi tot la nivel de parter. Se face astfel extinderea centrului de recuperare medicala respiratorie a Spitalului de Boli Infectioase prin realizarea a doua corpuri principale (A si B) articulate prin corpuri de legatura intre ele si cu constructia existenta„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

In corpul A, care este legat printr-o pasarela de cealalta constructie, vor fi amenajate 13 saloane cu doua paturi si grup sanitar propriu, dar si mai multe spatii medicale si administrative. Aceasta cladire va avea regimul de inaltime P+2. La parter va exista o sala de asteptare cu o receptie, o zona destinata internarii si externarii pacientilor si o zona cu cabinete de investigatii si tratament. Aici va fi amenajata, printre altele, o sala de tratament pentru bronhologia interventionala si un cabinet pentru anumite proceduri toracice minim invazive. La etajul intai vor fi amenajate mai multe saloane cu doua paturi si grup sanitar propriu, dar si cateva spatii medicale. Etajul al doilea, care va fi retras, va include o sala de conferinte, o sala de curs si cateva grupuri sanitare.

Tot in corpul A de cladire va fi instalat si echipamentul de ecografie transbronsica destinat realizarii de biopsii ganglionare, procedura ce inlocuieste interventia chirurgicala la pacientii cu neoplazii pulmonare.

Corpul B va avea doar parter, va fi legat de corpul A si va avea spatii pentru tratament, o sala de mese, o zona de odihna, dar si birouri pentru medici si asistente.

Valoarea totala a proiectului de extindere pentru Spitalul Victor Babes este de 19,3 milioane lei, bani alocati din bugetul local de Primaria Timisoara. La aceasta suma se adauga aproape inca atat, bani ce vor fi folositi pentru dotarea cu echipamente a celor doua noi cladiri.

Lucrarile sunt realizate de firmele Zitico SRL si Constructim SA.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cresc…si infectiile cresc….si preturile cresc.Doar salariile si pensiile nu cresc.Ministrii isi dau demisia,Johannis a sfeclit-o cu partidul lui.Multi pleaca din tara asta fara viitor – satui de certurile politicienilor si a realitatii descurajatoare ce pluteste ca o stafie peste acest popor.SA TRAITI BINE….PAS CU PAS….ROMANIA LUCRULUI BINE FACUT….dar de fapt se simte miros de tara invechita,de popor chinuit si transpirat caruia i se arunca cate o bombonica…nu mersi,plec si ma doare-n paispe cine o sa stinga ultimul LUMINA

  2. Lumina la acest Popor e stinsă de mult timp. Nu mai avem ce lumină să stingem